Ειδήσεις – Ανακοινώσεις

Νέα και Ανακοινώσεις για τον Αθλητισμό στο Γαλάτσι.

Τέλος στην ανεξέλεγκτη αντιγραφή!

ΔΙΩΚΟΝΤΑΙ και οι ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ των SITES – ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙOY!

NOcopyPasteΠολλά sites, κυρίως τα ενημερωτικά, αντιγράφουν ανεξέλεγκτα  κείμενα, εικόνες, σχέδια, φωτογραφίες από άλλα sites ή blogs, χωρίς να έχουν την άδεια των δημιουργών τους. Αυτό, λέγεται σε απλά ελληνικά «ΚΛΟΠΗ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ». Με τη ραγδαία αύξηση του internet, άρα και των ιστοσελίδων «ειδήσεων», πολλοί είναι αυτοί που διατηρούν sites με άρθρα που ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΝ από άλλα sites, χωρίς να κουνηθούν από τη καρέκλα των γραφείων τους (πιθανότατα του σπιτιού τους).

Το GALATSISPORTS έχει αρκετές φορές δει να αντιγράφονται κείμενά του και, κυρίως, φωτογραφίες του, και κατά καιρούς έχει αναγκαστεί να επικοινωνήσει, είτε προφορικά είτε γραπτά, με ιδιοκτήτες ή και υπαλλήλους αυτών, και να τους επιστήσει τη προσοχή για το αδίκημα στο οποίο υποπίπτουν.

Τη φαινομενική άγνοια των «συναδέλφων» σχετικά με το αδίκημα της Αντιγραφής, ή καλύτερα του COPY – PASTE στη γλώσσα μας, έρχεται να σβήσει μια απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών το οποίο καταδίκασε μεγάλο πολυδιαφημισμένο portal για κλοπή κειμένου συνέντευξης από ένα συμμετοχικό site που δημοσιεύει πρωτογενές περιεχόμενο. Μάλιστα επέβαλε ποινή 5000€ και υποχρέωσε τον καταδικασθέν site σε ανάρτηση διόρθωσης και δημοσίευσης της περίληψης της απόφασης.

Αξίζει να τονισθεί ότι  σύμφωνα με την ιστοσελίδα e-lawyer, η συγκεκριμένη απόφαση ορίζει συγκεκριμένα κριτήρια που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη από όσους προχωρούν σε αναπαραγωγή πρωτογενούς περιεχομένου από την πηγή. Πρώτον θα πρέπει να υπάρχει άδεια του δημιουργού αλλά και παραπομπή με ενεργό σύνδεσμο ή άλλα στοιχεία από τα οποία να προκύπτει η ταυτότητά του δημιουργού κι όχι μόνο του αρχικού μέσου στο οποίο αναρτήθηκε το έργο. Ακόμη θα πρέπει να μην υπάρχει καμία επέμβαση στο περιεχόμενο του έργου αλλά και άμεση αφαίρεση με ταυτόχρονη έκφραση συγγνώμης και παράλειψη εξακολούθησης αυτής της τακτικής (απόδειξη της έλλειψης δόλου).

Για την ενημέρωσή σας, και κυρίως για την ενημέρωση αυτών που συνεχίζουν να μας αντιγράφουν, δείτε το σχετικό άρθρο για την απόφαση στο e-lawyer ΕΔΩ.  

Καλό Φθινόπωρο και Χειμώνα να έχουμε!

Αρχή Ακαδημιών της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΑ ΓΗΠΕΔΑ!

AESG_AcademiesΜε μια «καλλιτεχνική» ανακοίνωση – δελτίο τύπου, η ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ενημερώνει επίσημα σχετικά με τις εγγραφές στα τμήματα Ακαδημιών του Συλλόγου, αλλά και την έναρξη των προπονήσεων αυτών.

Σας την παραθέτουμε ακριβώς όπως τη λάβαμε! Πατήστε πάνω στην εικόνα για τη τη δείτε σε μεγένθυση.

Καλή αθλητική χρονιά σε όλους, μικρούς και μεγάλους!!!

 

ΠΑΛΑΙ: Πρόσκληση της Συντονιστικής Επιτροπής

Από τον ηλεκτρονικό τύπο του Γαλατσίου, «ψαρέψαμε» τη παρακάτω πρόσκληση για το ΠΑΛΑΙ! Αν και το GALATSISPORTS έχει δώσει πολλές ¨πρωτιές¨ σχετικά με  το θέμα, οι κύριοι που συντονίζουν την ενημέρωση της ΚΙΝΗΣΗΣ δεν μας τιμούν με την ενημέρωσή τους. Δεν πειράζει! Εμείς εδώ είμαστε.

palaiGal_1Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Δευτέρα 8 Σεπτέμβρη 2014 στις 8,30 μ.μ. συγκέντρωση – σύσκεψη στο Δημαρχείο

Αγαπητή φίλη , αγαπητέ φίλε,

Είναι γνωστό ότι μετά από συγκεντρώσεις – συζητήσεις φορέων και πολιτών ευρύτατου συλλογικού, κοινωνικού και Δημοτικού φάσματος, όπου διαπιστώθηκε διάθεση αντίστασης στα σχέδια του ΤΑΙΠΕΔ για μετατροπή του ‘’ Παλαί ‘’ σε εμπορικό κέντρο, συστήθηκε ο παραπάνω, με τον εύγλωτο τίτλο, φορέας.

Τους μήνες Ιούνιο – Ιούλιο κυκλοφόρησαν ανακοινώσεις, αφίσες, αναρτήθηκαν πανώ, πραγματοποιήθηκε διαμαρτυρία- συναυλία στο παλιό τέρμα, δημιουργήθηκε ‘’ ταμείο ‘’ και συστήθηκε ‘’προσωρινή συντονιστική επιτροπή’’.  ‘Ηρθε η ώρα να οργανώσουμε την αντίσταση της πόλης και της περιοχής με διαδικασίες δημοκρατικές αλλά και κλιμακούμενου δυναμισμού.

Σε καλούμε στη πρώτη μετά το καλοκαίρι συγκέντρωσή μας την Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014  στις 8,30 μ.μ. στο Δημαρχείο για να αναζητήσουμε, όλοι μαζί, το προσφορότερο δρόμο οργάνωσης και αποτελεσματικότητας

Η προσωρινή συντονιστική επιτροπή

ΚΙΝΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Ν.ΙΩΝΙΑΣ ΚΑΙ Ε’ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ Δ.ΑΘΗΝΑΙΩΝ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ( ΄΄ ΠΑΛΑΙ ΄΄)

« Older Entries