Ειδήσεις – Ανακοινώσεις

Νέα και Ανακοινώσεις για τον Αθλητισμό στο Γαλάτσι.

ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ: Οι Διαρρήξεις καλά κρατούν…

ΕΓΔΥΣΑΝ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ!!!

robberΓια πολλοστή φορά άγνωστοι άδειασαν τα γραφεία των Συλλόγων που βρίσκονται πίσω από το Κλειστό Γυμναστήριο στο Άλσος Βέικου. Προχθές το βράδυ, διαρρήκτες «ανοιξαν» τα γραφεία του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, της ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και του Συλλόγου Τέννις και αφαίρεσαν αθλητικό υλικό και οθόνες υπολογιστών.

Αυτή τη φορά, οι διαρρήκτες έκοψαν τη παροχή ηλεκτρικού ρεύματος του κλειστού υπό τον φόβο του συναγερμού, και έκαναν ανενόχλητοι τη δουλειά τους.

Είναι χαρακτηριστικό της εγκατάλειψης του Άλσους Βέικου, εκτός των διαρρήξεων που γίνονται συχνά αφού ΔΕΝ υπάρχει φύλακας -περίπολος ή ότι άλλο απαιτείται, ότι σήμερα σχεδόν 48 ώρες μετά το γεγονός, ο υπεύθυνος ηλεκτρολόγος του Δήμου Γαλατσίου  ΔΕΝ είχε ενημερωθεί για το κόψιμο του καλωδίου της παροχής ρεύματος του κλειστού, δηλαδή το χθεσινο βράδυ οι εγκαταστάσεις ήταν μέσα στο μαύρο σκοτάδι.

Μη μου τη καλοκαιρινή ραστώνη τάρρατε!!!

 

ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ: Ο αγώνας συνεχίζεται…

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ για τη ΝΙΚΗ του ΠΑΛΑΙ!!!

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 14 Ιουλίου στο Δημαρχείο η συγκέντρωση που οργανώθηκε από τη Κίνηση Φορέων και Πολιτών Γαλατσίου – Ν.Ιωνίας  – Ε” Δημοτικής κοινότητας Δ.Αθήνας για τη διάσωση του ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, με σκοπό τον προγραμματισμό των επομένων εκδηλώσεων και αγωνιστικών κινήσεων.

palai_no Ένθερμη υποστήριξη των θέσεων της «Κίνησης » από τους  εκπροσώπους  της Ν .Ιωνίας και της Εης Δημοτικής Κοινότητας, πέραν της παρουσίας τους στην εκδήλωση που αποφάσισε:

  • Την οργάνωση εκδηλώσεων διαμαρτυρίας το Σεπτέμβρη
  • Την κυκλοφορία κειμένου με αιτιολογημένες τις θέσεις ‘’ Δημόσια εγκατάσταση για αθλητισμό και πολιτισμό με ελεύθερη τη πρόσβαση των πολιτών ‘’.Το κείμενο θα τεθεί υπόψη των πολιτών με συλλογή υπογραφών.
  • Τη νομική διερεύνηση για τυχόν παρεμβάσεις στον κατάλληλο χρόνο. Γιά το σκοπό αυτό αποφασίστηκε συνάντηση των δικηγόρων που συμμετέχουν στη  «Κίνηση » την Τετάρτη 16.7.14

Ο νεος Δήμαρχος Γαλατσίου κ.Γ. Μαρκόπουλος που παρευρέθηκε, δήλωσε ότι τον απασχολεί η δυνατότητα συμμετοχής του Δήμου στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ και επανέλαβε ότι οι χειρισμοί υπό τη Δημαρχία του θα γίνονται με διαφάνεια και συμμετοχή όλων, ενώ αποχωρώντας τόνισε, ότι συμφωνεί με όποια απόφαση ληφθεί στη συνέχεια.

Αν μη τι άλλο, από τις εκδηλώσεις κα ιτη συμμετοχή των φορέων φαίνεται η διάθεση για αγώνα στην υπόθεση ΠΑΛΑΙ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ! Οψόμεθα!!!

ΜΠΑΣΚΕΤ: Προς πολλούς αποδέκτες!!!

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ Γ. ΚΑΤΣΩΝΗ!

Μια επιστολή προς πολλούς αποδέκτες μας έστειλε χθες ο Γεν. Γραμματέας του ΑΕΣ «ΕΝΩΣΗ» ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ κ. Γιάννης Κατσώνης, που επί  40+ χρόνια προσφέρει συνεχώς στο Γυναικείο Μπάσκετ της χώρας μας. Σας τη παραθέτουμε αυτούσια!

«Ο αθλητισμός είναι κοινωνιaesg_basketκή ανάγκη και συνταγματική υποχρέωση της πολιτείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης προκειμένου να εξασφαλίζονται επαρκείς αθλητικές εγκαταστάσεις και οικονομικοί πόροι προς διεκπεραίωση της συγκεκριμένης δραστηριότητας.
Θεσμικά ( νομος 2725/1999) ο αγωνιστικός αθλητισμός διεκπεραιώνεται αποκλειστικά από τους αθλητικούς συλλόγους που με ξεχωριστό νόμο του κράτους, αποκαλούνται φορείς κοινωνικης προσφοράς μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, προκειμένου να ξεχωρίζουν από τις ιδιωτικές αθλητικές σχολές και τις διάφορες Π.Α.Ε.( ποδόσφαιρο) και Κ.Α.Ε.( μπάσκετ) που είναι ανώνυμες εταιρείες αθλητικού θεάματος.
Τα ψίχουλα που δίνονταν ως επιχορήγηση από την πολιτεία έχουν πάψει να υφίστανται από το 2002, δηλαδή πολύ πριν την οικονομική κρίση. Ομοίως και από κάποιους Δήμους που ενίσχυαν κάποτε.
Επομένως οι πηγές εξεύρεσης πόρων απαραίτητων για τη στοιχειώδη λειτουργία ενός Συλλόγου είναι οι παρακάτω:
Η οικονομική συνεισφορά των γονιών των τμημάτων υποδομής,οι διαφημιστικές χορηγίες, η συνεισφορά των διοικούντων και τέλος η ισχύς του Δελτίου.
Από τα παραπάνω στις σημερινές συνθήκες, οι χορηγίες έχουν εξαφανιστεί, η δυνατότητα συνεισφοράς των γονιών έχει περιοριστεί αρκετά ομοίως και των διοικούντων.
Η οικονομική πηγή που απορρέει από την ισχύ του δελτίου έστω και αποδυναμομένη τα τελευταία χρόνια λόγω ΑΣΕΑΔ, είναι αυτή που μπορεί να στηρίξει τα Σωματεία που δίνουν βάρος στην παραγωγική διαδικασία προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες που τα τελευταία χρόνια επιβαρύνονται με πρόσθετα έξοδα αγώνων, εκδοσης δελτίων, αυτοκόλλητων κ.λ.π.
Σε ότι μας αφορά το συνολικό ποσό της συνεισφοράς των γονιών καλύπτει κάτι λιγότερο από τα 3/5 του λιτού προϋπολογισμού μας και τα υπόλοιπα 2/5, αν είμαστε τυχεροί και δεν έχουμε πρόσθετα έξοδα από τραυματισμούς γιατί τότε είναι περισσότερα, καλύπτονται από εκδηλώσεις και από τη συνεισφορά των διοικούντων.
Να προστεθεί δε ότι τα τρία τελευταία χρόνια υποστήκαμε πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση από τη συμμετοχή μας στα Πανελλήνια πρωταθλήματα ( Κύμη 2012, Σκάλα Λακωνίας και Γρεβενά 2013 και Βόλο 2014).
Αν λοιπόν σε ένα Σωματείο που «παράγει», οι αθλήτριες που ξεχωρίζουν είναι σωστό και δίκαιο να μεταγράφονται σχεδόν δωρεάν ή με ποσά «κλεπταποδοχής» είναι μαθηματικά βέβαιο ότι η ύπαρξη του έχει σύντομη ημερομηνία λήξης.
Αν η λειτουργία των Σωματείων «κυττάρων» του αθλητισμού είναι θετική διαδικασία κοινωνικής και όχι μόνο ανάγκης, τότε και η οικονομική τους ενίσχυση μέσα από την ισχύ του δελτίου είναι ζωτικής σημασίας.
Και επειδή υπάρχουν αρκετοί κακόβουλοι, δηλώνουμε ότι οι ενισχύσεις που προκύπτουν  από την παραχώρηση αθλητριών μας είναι αυστηρά ανταποδοτικές και επιστρέφουν στα κορίτσια μας, για καλύτερες συνθήκες άθλησης (ενοικίαση  κλειστών χώρων που μας λείπουν ,ασφάλιση αθλουμένων, μείωση των συνεισφορών κ.λ.π.)
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι με τα παραπάνω δίνουμε την εικόνα του Συλλόγου μας καθώς και το σκοπό της λειτουργίας του.
Ο καθένας μπορεί να συμφωνεί ή να διαφωνεί με πρακτική μας και τους σκοπούς που υπηρετούμε. Όμως η συσχέτιση μας με άλλα Σωματεία του χώρου που έχουν άλλη φιλοσοφία και πρακτική ,οδηγεί σε άστοχες και άδικες κρίσεις, κάτι που δεν περιποιεί τιμή στους κρίνοντες.
Τέλος θα επαναλάβουμε για μία ακόμη φορά ότι:
Πιστεύουμε ότι αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο όποιες αθλήτριες προσέρχονται στις ακαδημίες μας. Σεβόμενοι την δουλειά των άλλων Σωματείων δεν χρησιμοποιούμε εκμαυλιστικές μεθόδους για να πείσουμε αθλήτριες να έλθουν στο Γαλάτσι κάτι που γίνεται κατά κόρον σε βάρος μας.
Η διοικητική παρουσία μας στο Γαλάτσι είναι συνυφασμένη με την κοινωνική αποστολή του αγωνιστικού αθλητισμού και δεν εξαρτάται από κατηγοριες ή πρωταθλήματα. Και οι όποιες επιτυχίες είναι συνδυασμός της συγκεκριμένης προσπάθειά μας με την ταυτόχρονη παρουσία ικανού αριθμού εξελίξιμων κοριτσιών.
Τέλος συμβουλεύουμε αυτούς που χωρίς να γνωρίζουν ασκούν αρνητική κριτική για τις φετινές μεταγραφές που μας αφορούν,  να μη συνεχίσουν γιατί θα εκτεθούν.
Υποσχόμαστε ότι όταν έλθει η ώρα θα εκθέσουμε με κάθε λεπτομέρια μεθοδεύσεις, συμπεριφορές και πρακτικές για να κρίνει ο καθένας ποιος είναι «ο μικρός» και ποιος «ο μεγάλος» στο χώρο του γυναικείου μπάσκετ και  ο κάθε κατεργάρης να πάει στον πάγκο του.

ΓΙΑΝΝΗΣ  ΚΑΤΣΩΝΗΣ
ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ του ΑΕΣ «ΕΝΩΣΗ» ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

« Older Entries