Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ανομία, λαμογιά, παρανομία!!!

Ανομία, λαμογιά, παρανομία!!!

Το Τρίπυχο του Ερασιτεχνικού Αθλητισμού!

Το ότι ο “ερασιτεχνικός” αθλητισμός που καλλιεργείται μέσα από τα αθλητικά σωματεία της χώρας είναι ο παράδεισος του μαύρου χρήματος, το ξέραμε. Το ότι υπάρχει μεγάλη κακοδιαχείριση και παρανομία, τηρουμένων βέβαια των ελαχίστων εξαιρέσεων που απλά επιβεβαιώνουν το κανόνα, και αυτό το ξέραμε. Δε μπορούσαμε όμως να το αποδείξουμε, απλά παρατηρούσαμε τα περίεργα που γίνονταν και γίνονται, χωρίς να μπορούμε να το καταγγείλουμε ανοικτά και επίσημα!

Να όμως που ήρθε το ΜΗΤΡΩΟ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ να αποδείξει: «Χαοτική κατάσταση» και «πάρτι παρανομίας» στον ερασιτεχνικό αθλητισμό δείχνουν οι έλεγχοι και τα στοιχεία σοκ από την εγγραφή στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων. 

Το δελτίο τύπου της ΓΓΑ, είναι μακρύ και γεμάτο στοιχεία. Το διαβάσαμε, ΔΕΝ εκπλαγήκαμε ιδιαίτερα, αλλά το σοκ όπως και να το κάνουμε το πήραμε! Διαβάστε παρακάτω ένα τμήμα του:

Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ (Στοιχεία ώς Κυριακή 25 Οκτωβρίου)
5.344 σωματεία άνοιξαν καρτέλα στο Μητρώο
4.918 σωματεία προχώρησαν στην αίτηση
3.167 σωματεία ολοκλήρωσαν την αίτηση (64,4%)
1.751 σωματεία δεν ολοκλήρωσαν ακόμα (35,6%). Συνεχίζουν να συγκεντρώνουν στοιχεία.
* Από τα 3.167 σωματεία, που ολοκλήρωσαν, έχουν ήδη ελεγχθεί τα 2.930
Ο έλεγχος διακρίνεται στο αν πληρούν τα αγωνιστικά και τα οικονομικά κριτήρια, βάσει των αθλητικών νόμων και των προϋποθέσεων που ισχύουν για την απόκτηση της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης.
> 2.678 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα αγωνιστικά κριτήρια, εκ των οποίων:
– 696 τα πληρούν (25,99%)
1.862 ΔΕΝ τα πληρούν (69,53%)
– 120 τα πληρούν σε ορισμένα από τα αθλήματα που καλλιεργούν (4,48%)
> 2.394 έλεγχοι έχουν πραγματοποιηθεί για τα οικονομικά κριτήρια, εκ των οποίων:
– 291 τα πληρούν (12,16%)
2.103 ΔΕΝ τα πληρούν (87,84%)
> Σε 2.161 σωματεία έχει ολοκληρωθεί ο κοινός έλεγχος των δύο πεδίων (αγωνιστικά και οικονομικά κριτήρια), εκ των τον οποίων:
– ΜΟΝΟ 117 πληρούν και τα δύο κριτήρια (5,41%)!
Δυστυχώς, μια τραγική εικόνα με πολλούς υπεύθυνους!
ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΠΟΤΥΧΙΑΣ
Α. Στο πεδίο των αγωνιστικών κριτηρίων, το 40% των αιτήσεων των σωματείων δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου στο ζήτημα του ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!
Και το 70-80% δηλώνουν προπονητή χωρίς αμοιβή ή οδοιπορικά! Γίνεται;
Το πάρτι της «μαύρης εργασίας»!
Πάρτι παρανομίας!
Δυστυχώς, όμως, εδώ δεν συζητάμε οποιαδήποτε παρανομία. Συζητάμε για παρανομία σε έναν κρίσιμο τομέα: εκεί που εμπιστευόμαστε τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας!
Β. Στο πεδίο των οικονομικών κριτηρίων, το 89% των αιτήσεων των σωματείων δεν πληροί τις προϋποθέσεις του νόμου: Απολογισμός 2019 και Προϋπολογισμός 2020 στην Περιφέρεια. Πρακτικό ΔΣ ή ΓΣ, δηλαδή που θα πιστοποιεί τα έσοδα και τα έξοδά τους!
1.953 Σωματεία δεν δίνουν λογαριασμό σε κανέναν και μόλις 244 πράττουν το προφανές στα 2.197 που έχουν ελεγχθεί σ’ αυτό το πεδίο!

Δεν θα προχωρήσουμε, προς το παρόν, σε διερεύνηση των στοιχείων των Συλλόγων της περιοχής μας, αυτό που σας λέμε όμως είναι ότι μέχρι 22 ΟΚΤ 2020, μόνο 3 στους 7 έχουν εγγραφεί στο Μητρώο χωρίς όμως ακόμη ούτε αυτών να έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος των στοιχείων τους. Μόλις ολοκληρωθεί και ανακοινωθεί θα σας ενημερώσουμε με το νι και με το σίγμα.

Και να θυμάστε, “σωματείο που δεν φέρει ειδική αθλητική αναγνώριση ή βεβαίωση αθλητικής αναγνώρισης και δεν έχει εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, δεν θα μπορεί να χρησιμοποιεί αθλητικές εγκαταστάσεις.”

Σχετικά άρθρα

Πάνω