Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Παράνομο: Πρόστιμο και Ξήλωμα!

Παράνομο: Πρόστιμο και Ξήλωμα!

Η Δημοτική παράταξη “Γαλάτσι από κοινού”, μετά και την απόφαση της Πολεοδομίας και της Διεύθυνσης Δασών, που έκρινε παράνομο και κατεδαφιστέο το κτίσμα – wanna be – εκκλησάκι του Άλσους Βεϊκου, που με περίσσιο θράσος είχε εγκαταστήσει ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρκόπουλος, μας έστειλε προς δημοσίευση τη παρακάτω ανακοίνωση:

Γαλάτσι Από Κοινού                                                                                                14 Ιουνίου 2021

Δήμαρχε, αποξήλωσε το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου!

Τα δάση τα προστατεύουμε, δεν τα καταπατούμε

Οι δυο αποφάσεις

α) για αποξήλωση του αυθαιρέτου «ναϋδρίου» στο Άλσος Βεϊκου εκ μέρους της Διεύθυνσης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και

β) για επιβολή προστίμου στο δήμο Γαλατσίου ως υπεύθυνου της αυθαιρεσίας, εκ μέρους της Πολεοδομίας,

κατέδειξαν με τον πλέον επίσημο τρόπο τα αυτονόητα:

  • Η καταπάτηση χαρακτηρισμένης δασικής έκτασης και η ανέγερση κτισμάτων σ’ αυτήν (εξακολουθεί να) απαγορεύεται σ’ αυτή τη χώρα.
  • Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου, πολύ δε περισσότερο οι πλέον επίσημοι πολιτειακοί θεσμοί στο τοπικό επίπεδο, οι δήμοι και οι θεσμικοί εκπρόσωποί τους, οι δημοτικές αρχές, με όσο μεγάλη πλειοψηφία κι αν έχουν εκλεγεί.

Αυτά τα αυτονόητα η παράταξή μας και σύσσωμη η δημοτική αντιπολίτευση– πλην μιας συμβούλου που συντάχθηκε με το δήμαρχο– μαζί με πλειάδα ενεργών πολιτών του δήμου μας, τα είχαμε εγκαίρως και δημοσίως επισημάνει.

Ο δήμαρχος, Γ. Μαρκόπουλος, όμως, με περισσή αλαζονεία ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο –και έχει καταγραφεί στα πρακτικά– ότι «θα το νομιμοποιήσει», προφανώς δια των κυβερνητικών επαφών του, στέλνοντας έτσι το μήνυμα ότι ο σεβασμός των δημοσίων αγαθών και της δημοκρατικής νομιμότητας δεν αποτελεί εμπόδιο στις προσωπικές του επιδιώξεις και στην εξυπηρέτηση πελατειακών συμφερόντων.

Σ’ αυτό το κλίμα, πολλοί –επωνύμως και ανωνύμως– εγκαλούν όσους και όσες δικαίως διαμαρτύρονται, ως τάχα αντιμαχόμενους το θρησκευτικό συναίσθημα των συνδημοτών μας και ως ζηλόφθονους σπιλωτές της –κατ’ αυτούς– εξαιρετικά επιτυχημένης δημαρχιακής θητείας ενός πολιτικού αντιπάλου.

Ωστόσο, τελικά την ευσυνειδησία των πολιτών προσβάλλει βάναυσα οποιοσδήποτε, απ’ όποιο δημόσιο αξίωμα και με όποια ιδεολογία, υποβάλλει τους πολίτες στο ανήθικο ψευτοδίλημμα «με τη θρησκεία και την αυθαιρεσία ή με την υπεράσπιση του πολύτιμου δασικού πνεύμονα και τη νομιμότητα»!

  • Κι επειδή, βέβαια, το επίδικο δεν είναι το θρησκευτικό συναίσθημα, αλλά το επικίνδυνο παράδειγμα των καταπατήσεων που υπονομεύουν το πλέον πολύτιμο δημόσιο αγαθό στην εποχή των πανδημιών και της κλιματικής κρίσης, το οξυγόνο και την υγεία τελικά
  • Κι επειδή, επίσης, στο παράδειγμα αυτό, εμείς και πολλοί άλλοι δεν διακρίνουμε κανέναν θεό, αλλά τον αχόρταγο «Μαμμωνά» της κερδοσκοπίας κάθε λογής συμφερόντων

Καλούμε τον δήμαρχο και τη δημοτική αρχή να συμμορφωθεί τάχιστα στις αποφάσεις των καθ’ ύλην αρμοδίων αρχών και να αποξηλώσει το αυθαίρετο από το Άλσος Βεϊκου.

Δεν οφείλουν οι συνδημότες και οι συνδημότισσες να «πληρώσουν τη νύφη», συναινώντας άθελά τους στον ευτελισμό ενός από τους κρισιμότερους πυλώνες του δημοκρατικού πολιτεύματος, της τοπικής αυτοδιοίκησης, επειδή ο δήμαρχος Γαλατσίου, Γιώργος Μαρκόπουλος, εκλεγμένος Πρόεδρος των Δήμων της Αττικής, βάφτισε την ενός ανδρός αυθαιρεσία σε «δημαρχοκεντρικό» μοντέλο.

Το «Γαλάτσι από Κοινού» και οι δημοκρατικοί άνθρωποι της πόλης μας δεν θα το ανεχτούμε.

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω