Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Απάντηση Τ. Πασπάλα στον Α. Χρυσικάκη!

Απάντηση Τ. Πασπάλα στον Α. Χρυσικάκη!

Λάβαμε σήμερα το πρωί, (στις 11:42 ακριβώς) από τον κ. Πασπάλα, αναλυτική απάντησή του στην επιστολή του κ. Χρυσικάκη την οποία και δημοσιεύουμε, παρακάτω.

Επειδή ο κ. Πασπάλας αρχίζει με χαρακτηρισμούς εναντίον του Galatsisports, πρέπει να του θυμίσουμε τα εξής:

Το Galatsisports και στις προηγούμενες εκλογές είχε “επεκταθεί και στα δημοτικά δρώμενα” και μάλιστα είχε φιλοξενήσει συνεντεύξεις υποψηφίων, όπως και του κ. Πασπάλα, δείτε τη Συνέντευξη του Ιαν. 2014!

Το Galatsisports είναι ξεκάθαρο ως προς τους λόγους ύπαρξής του, και είναι αναρτημένοι από πολύ καιρό τώρα, δείτε ΕΔΩ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Το Galatsisports ΔΕΝ κρύβει καμμιά επώνυμη επιστολή, του κ. Κατσώνη που λάβαμε στις 14/2/19 στις 11:34, τη δημοσιεύσαμε εντός ωρών, στις 14/2, 12:51:17 μμ, δείτε τη ΕΔΩ!.

Το Galatsipsorts είναι πάντα πιστό στην αρχή του να δημοσιεύει κάθε τι ενυπόγραφο, και το οποίο δεν είναι σαφέστατα υβριστικό, αφού ο υπογράφων αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη των γραφόμενων του.

Και τώρα στο προκείμενο, το e-mail που λάβαμε:

Από: ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΠΑΣΠΑΛΑΣ <ΧΧΧΧ@suntech.gr>

Θέμα: ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΧΡΥΣΙΚΑΚΗ

Σώμα μηνύματος:
” Ουδείς ασφαλέστερος εχθρός εκ του ευεργετηθέντος αχάριστου”.

Μετά από έκκληση φίλων της ομάδας, επανέρχομαι με απαντήσεις στην ανάρτησή σας με τίτλο “Απάντηση Γονέων Στον Πρόεδρο Της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ”.
Με άρθρο σας στις 29/01, είχατε προαναγγείλει ότι πέρα από τις αθλητικές σας παρεμβάσεις θα επεκταθείτε και στα δημοτικά δρώμενα ενόψη δημοτικών εκλογών και θα  βγάζετε τα άπλυτα των υποψηφίων στη φόρα. Και ω του θαύματος σε ελάχιστες μέρες δέχτηκα τα πυρά. Και όλα αυτά μετά την επανεκλογή μου στην Ένωση Γαλατσίου και την δήλωσή μου ότι θα κατέβω στις δημοτικές εκλογές.
Δυστυχώς δεν μου έγινε γνωστό έγκαιρα το περιεχόμενο της κατασκευασμένης επιστολής, ώστε να απαντήσω ταυτόχρονα και να μην κλέψετε εις βάρος μου τις εντυπώσεις. Αλλά αυτό απαιτεί δημοσιογραφική δεοντολογία, που ασκείται από δημοσιογράφους και όχι το σύνηθες «ΜΑΚΕΛΕΙΟ», που ασκεί το συγκεκριμένο blog.

Και ρωτώ.
Τι ιδιοτέλεια μπορεί να κρύβει η υπογραφή ενός πονηρού προπονητή κάτω από τις δήθεν απαντήσεις των γονέων στο πρόσωπό μου.
Από την επιστολή του κ. Κατσώνη που επιμελώς κρύβει το Blog, και από την άμεση αντίδραση του κ. Χρυσικάκη, αποκαλύπτεται αφελώς «ο ιθύνων νους» της ανάρτησης και ο «πονηρός» ρόλος του πρώην προπονητή.
Προς τι αυτή η αντίδραση του προπονητή, μετά από τόσα χρόνια που υπηρέτησε στην ομάδα μας, που έφαγε ψωμί και χόρτασε τίτλους.
Με την απάντησή σας κ. Χρυσικάκη στην επιστολή του κ. Κατσώνη αποκαλυφθήκατε αφελώς, όχι μόνο σε εμάς που γνωρίζαμε, αλλά και σε αυτούς που νόμιζαν πως όντως πρόκειται για μια αντίδραση γονέων.
Αποχωρήσατε μόνος σας από την Ένωση Γαλατσίου κ. Χρυσικάκη και στην ομάδα που πήγατε, πήρατε ως λάφυρο τέσσερεις από τις καλύτερες αθλήτριές μας. Και με την συμπεριφορά σας διώξατε και τις υπόλοιπες πριν φύγετε. Πως μπορούμε λοιπόν εμείς να σας δεχτούμε πάλι πίσω, και να κάνουμε πως δεν συμβαίνει τίποτα.
Το ότι δεν καταφέρατε να ανεβείτε στην Α2 κατηγορία κ. Χρυσκάκη δεν σας έφταιξε ο πρόεδρος, σας παρείχαμε τα πάντα και είχατε τις καλύτερες παίκτριες εκείνη την στιγμή στην κατηγορία.
Σας βρήκα την ομάδα κ. Χρυσικάκη και θα πω με παρρησία, πως δεν έβλεπα ποτέ με καλό μάτι τις υπόγειες διαδρομές και τις μεθόδους που ακολουθεί το αρρωστημένος σας μυαλό, που όπως και τώρα χρησιμοποιείτε.
Πως μπορείτε να αισθάνεστε αδικημένος και να μου επιτίθεστε προσωπικά, όταν μέσα στην μεγάλη οικονομική κρίση, σας σταθήκαμε αρκετές φορές αρωγοί. Ξεχνάτε εύκολα κ. Χρυσικάκη.
Και για να σας πονέσω και εγώ με την σειρά μου, θα μπορούσα να σας πω, ότι τα κύπελλα που ήρθατε και σηκώσατε στην Ένωση Γαλατσίου, αν κοιτάξετε από κάτω, θα δείτε να γράφουν τα ονόματα των προπονητών: ΜΑΝΩΛΗΣ ΠΕΡΡΗΣ & ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ.
Ξεχάσατε ότι πήρατε με τον πιο άκομψο τρόπο από τα χέρια του κ. Ανδριόπουλου την ομάδα, για να την κατεβάσετε στον Βόλο; Ξεχάσατε το άκομψο καπέλωμα που του κάνατε στα Γρεβενά παρουσία μου;
Οι προκάτοχοί σας όμως αυτοί, αν και αδικημένοι, που με την δουλειά τους εμφανιστήκατε εσείς τροπαιούχος στην Λακωνία, στα Γρεβενά και τον Βόλο, δεν βγήκαν ποτέ να διαμαρτυρηθούν, ούτε να κατηγορήσουν την ομάδα, διότι «οι προπονητές δεν είναι καθεστώς». Άλλοτε αποφασίζει η ομάδα να κάνει κάποια αλλαγή προπονητή και άλλοτε ο ίδιος ο προπονητής. Έχουν δικαίωμα και οι δύο πλευρές να επιλέγουν. «Οι προπονητές που επιθυμούν να γίνουν καθεστώς σε μια ομάδα, μόνο διαλυτικά φαινόμενα προκαλούν».
Δεν θέλω να πέσω στο επίπεδο της επιστολής σας κ. Χρυσικάκη, γιατί είπατε πολλά φτηνά ψέματα όπως τα περιγράφει και ο κ. Κατσώνης και βγάλατε χαμηλοτάτου επιπέδου κακίες, σε μια σκηνοθετημένη, συκοφαντική και «ποινικά κολάσιμη επιστολή».
Αδικείστε κ. Χρυσκικάκη, και με το λιγογράμματο αφήγημα της αρρωστημένης  φαντασίας σας, και με την προκάλυψη των γονιών που πήρατε ως λάφυρο φεύγοντας από την Ένωση Γαλατσίου, και τους εμφανίζεται τώρα ως προκάλυψη.
Για τα οικονομικά θέματα όμως του συλλόγου, οφείλω να απολογούμαι στους πάντες. Ακόμα και σε εσάς.
Ερχόμενος στην διοίκηση της Ένωσης Γαλατσίου το 2013, όπου γενικός αρχηγός του τμήματος Μπάσκετ ήταν ο κ. Κατσώνης. Παρέλαβα καταγεγραμμένο έλλειμμα στα βιβλία του συλλόγου από παρελθούσες χρήσεις, ύψους δεκαεφτά χιλιάδων ευρώ και ένα μεγάλο ποσό σε τρέχουσες υποχρεώσεις υπο καθυστέρηση. Τα ελλείμματα αυτά όπως μου εξήγησε ο κ. Κατσώνης, είχαν συσσωρευτεί, λόγω της ιδιομορφίας του αθλήματος, της χαμηλής προσέλευσης στα τμήματα ακαδημιών, στα αυξημένα έξοδα αγώνων και στα Οδοιπορικά Αθλητών / προπονητών κλπ.
Με εξουσιοδότηση του ΔΣ, κλήθηκα να μειώσω την ψαλίδα του ταμειακού ελλείμματος, καθώς και τα μεγάλα συσσωρευμένα τρέχοντα έξοδα. Κατόπιν τούτου, και μετά από αίτημα της Ομάδας του «Ελληνικού», διαπραγματευτήκαμε «σύμφωνα με το κανονισμό της Ομοσπονδία του Μπάσκετ περί μεταγραφών», την μεταγραφή των αδερφών Φουράκη, για έξι και έξι χιλιάδες ευρώ. Μετά από αίτημα της «Κηφισιάς» τις αδελφές Βιντσιλαίου και καταγράψαμε στο ταμείο τρείς και δυόμιση χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα. Για την παίκτρια Καραχάλιου διαπραγματευτήκαμε με τα Μελίσσια και όχι με τους γονείς όπως αναφέρει η επιστολή (υπάρχει η λογιστική απόδειξη) και καταγράψαμε στα λογιστικά μας βιβλία χίλια διακόσια ευρώ. Όπως και για την Παίκτρια Τριαντάφυλλου που ο πατέρας της ήταν μέλος του ΔΣ, καταγράψαμε οικονομική ενίσχυση από τον ίδιο προς τον σύλλογο, χιλίων πεντακοσίων ευρώ και η αθλήτρια έμεινε ελεύθερη.
Αυτό, ήταν και το τελευταίο δελτίο, στο οποίο ο σύλλογος μπήκε σε διαπραγμάτευση, για να ενισχυθεί οικονομικά. Τα χρήματα που εισπράχθηκαν πήγαν στο ταμείο του συλλόγου και κάλυψαν μεγάλο μέρος από τις τρέχουσες υποχρεώσεις και ένα μέρος του ελλείμματος, στα βιβλία του  συλλόγου έχει καταγραφεί και το τελευταίο ευρώ.
Μετά από την παραίτηση του γενικού αρχηγού κ. Κατσώνη από την ομάδα και το ΔΣ, με τον οποίο είχαμε σε πολλά θέματα διαφορετική άποψη. Αποφασίσαμε μετά την οικονομική αυτάρκεια του συλλόγου, και τα τελευταία δύο χρόνια δεν δεσμεύουμε πλέον κανένα δελτίο αθλητή.
Όλα τα τμήματα έχουν πλέον ισοσκελισμένο ισολογισμό. Επίσης χαιρόμαστε τα παιδιά που έμειναν πίσω, αυτά τα 14χρονα και 16χρονα παιδιά που παίζουν για την φανέλα της πρώτης ομάδας, απέναντι σε γυναίκες και έμπειρες αθλήτριες της κατηγορίας.
Κατηγορείτε τα παιδιά που έμειναν πίσω και στήριξαν την ομάδα, ότι πέφτουν κατηγορίες, εμείς στεκόμαστε δίπλα τους, τα πιστεύουμε και τα επικροτούμαι. Τα βλέπουμε όντως να χάνουν, να θυμώνουν, να κερδίζουν, να πέφτουν κατηγορία τη μια χρονιά, και την άλλη να βάζουν τα δυνατά τους να ξανανέβουν.
Αυτός είναι υγιής αθλητισμός. Και όλα τα τμήματα μαζί, Μπάσκετ, Βόλεϊ, Ρυθμική, υπηρετούμε τον ίδιο σκοπό και θα τον υπηρετούμε για πολύ καιρό ακόμα.
Είναι αδιανόητο, ένας προπονητής που δούλεψε στην ομάδα μας, να έρχεται μετά από χρόνια σαν να μην συνέβη τίποτα, για να μας κατασυκοφαντεί, χρησιμοποιώντας ποινικά κολάσιμες μεθόδους, σπέρνοντας ψεύδη και διχόνοια.
Κύριε Χρυσικάκη, ένας προπονητής είναι πάντα με το μέρος της ομάδας, έχετε ζήσει στην Ένωση Γαλατσίου καλές στιγμές, θα έπρεπε να είστε μαζί μας και όχι απέναντί μας. Οι προπονητές δεν έχουν καμία δουλειά να προσεταιρίζονται δόλια και για ίδιο συμφέρον τους γονείς.
Σας επαναλαμβάνω. «Οι προπονητές που επιθυμούν να γίνουν καθεστώς, μόνο διαλυτικά φαινόμενα προκαλούν στις ομάδες».
Δεν θα ασχοληθούμε πάλι μαζί σας.
Σας ευχόμαστε ηρεμία ψυχής και καλή τύχη.

Τάσος Πασπάλας
Πρόεδρος της Ένωσης Γαλατσίου

 

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω