Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > ΒΟΜBΑ στον Αθλητισμό – Κίνδυνος ΑΝΑΒΟΛΗΣ/ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ αγώνων!!!

ΒΟΜBΑ στον Αθλητισμό – Κίνδυνος ΑΝΑΒΟΛΗΣ/ ΜΑΤΑΙΩΣΗΣ αγώνων!!!

ΧΩΡΙΣ ΑΔΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΡΙΑ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ!

Ελλάς το ΜΕΓΑΛΕΙΟ σου!!!  ΧΩΡΙΣ άδεια ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ είναι 3 στα 4  κλειστά Γυμναστήρια σε ΌΛΗ τη χώρα, με αποτέλεσμα να μη μπορούν να πάρουν άδεια διεξαγωγής αθλητικού αγώνα!

lockedupΌπως αναφέρεται σε επιστολή της  ομοσπονδίας του Βόλεϊ (από τον 6ο/13)  προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού κ. Γιάννη Ιωαννίδη, την οποία κοινοποιεί και στην ΓΓΑ κα. Κυριακή Γιαννακίδου, “μετά από την σχετική καταγραφή που έγινε με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας μας στα Κλειστά Γυμναστήρια (Δημοτικά, ΕΑΚ, Σχολικά κλπ) που χρησιμοποιούνται για τα πρωταθλήματα, διαπιστώθηκε ότι επί συνόλου 307 γυμναστηρίων σε όλη την Ελλάδα μόνο 81 διαθέτουν άδεια λειτουργίας (η οποία σε πολλές περιπτώσεις λήγει στις αρχές του έτους 2014) ενώ 4 από αυτά έχουν σφραγιστεί με απόφαση της αρμόδιας Περιφέρειας.

Σύμφωνα με το άρθρο 56Α του ν. 2725/1999 απαγορεύεται ρητά η χρήση των γηπέδων που στερούνται άδειας λειτουργίας, στα οποία δεν επιτρέπεται να διεξάγεται κανένας απολύτως αγώνας, ενώ από 23/08/2013 τίθενται σε ισχύ οι διατάξεις του νέου νόμου (Ν. 4049/12), σύμφωνα με τον οποίο ο ιδιοκτήτης ή/και ο χρήστης αθλητικής εγκατάστασης που στερείται άδειας λειτουργίας και παραχωρεί ή επιτρέπει τη διενέργεια σε αυτή αθλητικής εκδήλωσης τιμωρείται με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών (3) μηνών και χρηματική ποινή τουλάχιστον πενήντα χιλιάδων (50.000) ευρώ. Οι ως άνω δε ποινές επιβάλλονται και στον Πρόεδρο Αθλητικού Σωματείου, Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που συμμετέχει στην αθλητική εκδήλωση”

Με χθεσινή της ανακοίνωση η ομοσπονδία του Μπάσκετ (ΕΟΚ) θέτει το θέμα άδειας λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων και εξηγεί τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν.

Το δελτίο τύπου αναφέρει:

” Σας γνωρίζουμε ότι μετά από συνεννόηση της ΕΟΚ με τον Γενικό Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, για το θέμα της άδειας λειτουργίας των κλειστών γυμναστηρίων, οι διοικήσεις των αθλητικών σωματείων θα πρέπει άμεσα να ζητήσουν από τους Δήμους να υποβάλλουν προς την κατά τόπους αρμόδια Αποκεντρωμένη Διοίκηση την ενεργοποίηση, της από το νόμο προβλεπόμενης επιτροπής, η οποία θα επιληφθεί άμεσα της εξέτασης της καταλληλότητας των γυμναστηρίων. Η Περιφέρεια θα πρέπει στη συνέχεια να στείλει την έγκριση στην αστυνομική διεύθυνση, ώστε να μπορέσει ο αγώνας να πραγματοποιηθεί.

Σας ενημερώνουμε ότι τα σωματεία πρέπει να κάνουν αίτημα για την άδεια διεξαγωγής του αγώνα Κυπέλλου, εφόσον συμμετέχουν ή των αγώνων του Πρωταθλήματος της κατηγορίας που συμμετέχουν στην Περιφέρεια στην οποία ανήκουν. Τα αθλητικά σωματεία θα πρέπει να γνωρίζουν στην ΕΟΚ τις ενέργειές τους για την προώθηση της ρύθμισης του ως άνω αναφερόμενου θέματος”.

Εμείς να ρωτήσουμε…(αν και απάντηση δεν περιμένουμε…):

1. Αν ένα κλειστό γήπεδο (πχ. ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ) δεν έχει άδεια λειτουργίας γιατί παραχωρείται προς Συλλόγους ή και ενοικιάζεται προς ΙΔΙΩΤΕΣ από τη Δημόσια Αρχή (Τοπική ή Κεντρική);;;

2. Γιατί δεν έχει φροντίσει ο ΕΧΩΝ τη διαχείριση του Γηπέδου για την άδεια λειτουργίας;;;

3. Γιατί εν γνώση του στεγάζει φιλάθλους – γονείς – παιδιά σε ένα χώρο που ΔΕΝ τηρεί (κατά τους νόμους) τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας;;;

4. Γιατί ΕΝΩ ΞΟΔΕΥΕΙ σε Γιορτές και Πανηγύρια, δεν δίνει EURO τσακιστό για να διορθώσει / συμπληρώσει τις ελλείψεις του και να ΤΗΡΕΙ ΟΛΕΣ τις ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ του κλειστού???

Καλή Αθλητική (;;;) Χρονιά να έχουμε…

PS. Σχετικές συνδέσεις:

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΟΠΕ

ΕΟΚ | Aνακοίνωση για την άδεια διεξαγωγής αγώνα

Σχετικά άρθρα

Πάνω