Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Θα απαντήσει κανείς? Ο Δήμαρχος?

Θα απαντήσει κανείς? Ο Δήμαρχος?

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ για ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ στο ΔΗΜΑΡΧΟ!

Ξανακαλεί σε ζωντανή διαδικτυακή συνέντευξη στην εκμπομπή του “ΠΟΛΙΤΕΣ και ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ”, ο Μανώλης Τσουπάκης τον Δήμαρχο Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλο, όπως είχε κάνει και τον καλοκαίρι και αυτός… δεν απάντησε! Ανανεώνει την πρόσκληση, του Ιουλίου, στον κ Δήμαρχο, για μια συνέντευξη «εφ όλης της ύλης», δια ζώσης στην επόμενη προγραμματισμένη εκπομπή της 1ης Νοεμβρίου 2021 και ώρα 9 το βράδυ. Μέχρι τότε και αν ο Δήμαρχος δεήσει να δεχθεί…

Καμμιά απάντηση στα ερωτήματα των Γαλατσιωτών που προέκυψαν και στην ίδια εκμπομπή πριν 10 μέρες, με καλεσμένο το Γιάννη Κατσώνη, ο οποίος ξαναέστειλε επιστολή για το ίδιο θέμα.

Τη παραθέτουμε…

Η ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ ΤΩΝ ΕΝΟΧΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΜΝΩΝ

Στον απόηχο της διαδικτυακής εκπομπής “ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ” που έλαβε χώρα την Τετάρτη 20 Οκτώβρη 2021,προέκυψαν συμπεράσματα και παραδοχές που δεν επιδέχονται άλλη ερμηνεία από αυτή που σηματοδοτεί ο τίτλος του παρόντος. Εκκωφαντική και ένοχη σιωπή του Δημάρχου και των Δημοτικών Συμβούλων της πλειοψηφίας

Παρότι ενημερώθηκαν για τον καλεσμένο και το θέμα της εκπομπής, και παρότι κλήθηκαν άπαντες να παρέμβουν εάν το επιθυμούν, προτίμησαν το “στρίβειν δια του αρραβώνος”  αλλά και του “γάμου” θα μπορούσε κανείς να συμπεράνει, αν και είναι πλέον βέβαιο, ότι η Δημοτική μας αρχή έχει επιβεβαιώσει το διαζύγιο της από τις ανάγκες της κοινωνίας και της αθλούμενης νεολαίας  και έχει “νυμφευτεί” την εξυπηρέτηση αλλότριων συμφερόντων. 
Το περιεχόμενο της εκπομπης καθώς και οι παρεμβάσεις που έγιναν από παρατάξεις και πολίτες, έχουν άμεση σχέση με την πρακτική της Δημοτικής αρχής στο Ολυμπιακό ακίνητο, την ανύπαρκτη ενσυναίσθηση της ευθύνη της απέναντι στους αθλητικούς φορείς και τη αθλούμενη νεολαία του Γαλατσίου.  Και κυρίως την αναξιοπιστία του Δημάρχου προσωπικά, όπου για το ίδιο ζήτημα έχει και ένα ψεύτικο σενάριο, ανάλογα με την συγκυρία και τον συνομιλητή του.  
Στα πλαίσια των καθηκόντων της και  η μείζονα αντιπολίτευση με τον επικεφαλής της κο Ζώμπο παρ’ ότι κλήθηκε δεν παρενέβει προκρίνοντας την σύμπλευσή της με τη Διοίκηση του Δημάρχου. Προφανώς παραμένουν αδρανείς, συνεργοί και συνένοχοι στο “έγκλημα που συντελείται σε βάρος της νεολαίας του Γαλατσίου, παρακλαυσίθυροι απέναντι στους κομματικούς “σταυλάρχες” προκειμένου σε περίπτωση κενού, να “τσιμπήσουν” μελλοντικά  το χρίσμα ως συνεχιστές της ίδιας δυστοπικής πρακτικής.
Μόνο η ελάσσονα αντιπολίτευση ανταποκρίθηκε με παρεμβάσεις που αποτελούν συνέχεια όσων μέχρι σήμερα έχουν καταθέσει στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην κοινωνία του Γαλατσίου.
 
Είναι πλέον περισσότερο από βέβαιο ότι Δημοτική αρχή και μείζονα αντιπολίτευση, λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία τις ίδιας αντιλαϊκής δεξαμενής και συνεπώς στο ζήτημα της υποχρέωσης για μόνιμες αθλητικές αίθουσες στο Γαλάτσι, δεν μπορούμε να περιμένουμε να γίνει το αυτονόητο.
 
Δυστυχώς και οι διοικήσεις των θιγόμενων αθλητικών φορέων επιβεβαιώνουν με την αδράνειά τους την χειραγώγηση. Εξάλλου για το Δήμαρχο που ως επιμελής μαθητής και ευπειθώς υπηρετήσας στις αυλές του λαϊκισμού, τέτοιες πρακτικές αποτελούν καθημερινότητα. Και για τα μικρά και για τα μεγάλα.
 
Επομένως η επόμενη μέρα πρέπει να περιέχει το στοιχείο της ενημέρωσης των θιγομένων αθλητών, γονιών, φορέων και Γαλατσιωτών σαν πρώτο βήμα και στη συνέχεια με επικεφαλής τις Δημοτικές Παρατάξεις που σέβονται την κοινωνία και τις ανάγκες της, κλιμάκωση των διεκδικήσεων ώστε οι χώροι άθλησης στο παλαί να διατεθούν για τις ζωτικές ανάγκες της νεολαίας του Γαλατσίου. Για να υποχρεωθεί η Δημοτική Αρχή να αντιληφθεί ότι κάτι τέτοιο προκύπτει ως υπέρτατη υποχρέωση και δεν προσφέρεται για εισπρακτικά νταραβέρια. 
Και να είναι σίγουρος ο Δήμαρχος, οι άλαλοι συνεργάτες του και οι ομογάλακτοι πάτρωνές του, ότι δεν πρέπει και δεν θα τους περάσει. Οι ανάγκες της κοινωνίας και της νεολαίας του Γαλατσίου δεν μπαίνουν στο ζυγι της εισπρακτικής ευτέλειας
 
Οι υπεύθυνοι Γαλατσιώτες είμαστε εδώ, απέναντι στην αναλγησία που στέλνει τα αθλούμενα νιάτα του Γαλατσίου στα τσιμέντα και στο κρύο και τη βροχή χειμωνιάτικα. Αυτή η εγκληματική επιλογή πρέπει να καταδικαστεί από όλους και κυρίως πρέπει να αλλάξει. Και θα αλλάξει.
Η μάχη μόλις αρχίζει.
 
26 – Οκτώβρη – 2021
(Δημητρίου του πολιορκητή)
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

Σχετικά άρθρα

Πάνω