Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής

Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής

…με Άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων

Όλα είναι έτοιμα στο Φάληρο για την εντυπωσιακή φετινή πρεμιέρα των κορυφαίων αθλητριών της παγκόσμιας ρυθμικής γυμναστικής, που μαζί με τις Εθνικές μας ομάδες υπόσχονται ένα μοναδικό θέαμα από τις 22 έως τις 24 Μαρτίου, στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ρυθμικής Γυμναστικής – FIG World Cup 2024.

Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η χώρα μας φιλοξενεί έναν αγώνα της σειράς του Παγκοσμίου Κυπέλλου και προσελκύει τη διεθνή «αφρόκρεμα», σε μία διοργάνωση με τα πιο αυστηρά κριτήρια συμμετοχής. Παγκόσμιες πρωταθλήτριες και Ολυμπιονίκες όπως η Ιταλίδα Σοφία Ραφαέλι, η Ισραηλινή Ντάρια Αταμάνοφ, αλλά και η «χάλκινη» στο Τόκιο Αλίνα Χαρνάσκο που επανακάμπτει στους αγώνες, είναι μερικές μόνο από τις καταξιωμένες εκπροσώπους 38 χωρών, οι οποίες προσδίδουν έντονο άρωμα Ολυμπιακών Αγώνων στη φετινή διοργάνωση.

Αντίστοιχα υψηλό θα είναι το επίπεδο και στο ανσάμπλ, όπου παρούσες δηλώνουν 15 ομάδες πρώτης γραμμής, μεταξύ των οποίων και όλες οι νικήτριες των μεταλλίων στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα (Κίνα, Ισραήλ, Ισπανία, Ιταλία, Ουκρανία), όπως και η Βουλγαρία.

Η είσοδος στο Ολυμπιακό Κλειστό Γυμναστήριο του Φαλήρου (Tae Kwon Do) θα είναι ελεύθερη για το κοινό, που θα έχει το προνόμιο να θαυμάσει τα καινούργια προγράμματα των αθλητριών των και ομάδων που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν σε λίγους μήνες στο Παρίσι, αλλά και να εμψυχώσει τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες, οι οποίες δίνουν τον δικό τους αγώνα για να ζήσουν επίσης το Ολυμπιακό όνειρο.

Στο Ατομικό Γυναικών, με το εθνόσημο θα αγωνιστεί η Παναγιώτα Λύτρα, η οποία είχε κατακτήσει σπουδαίες διακρίσεις στις αντίστοιχες διοργανώσεις της προηγούμενης διετίας, μαζί με την πρωτοεμφανιζόμενη στον θεσμό Ράνια Συγκούνα. Την Παρασκευή (22/03) οι αθλήτριες του Ατομικού θα παρουσιάσουν προγράμματα με στεφάνι και μπάλα (Εθνική ομάδα: 15:45 – 17:36) και το Σάββατο (23/03) θα αγωνιστούν με κορύνες και κορδέλα (Εθνική ομάδα: 13:05 – 14:56). Από το άθροισμα των τεσσάρων οργάνων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου ατομικού, ενώ οι οκτώ κορυφαίες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (24/03).

Στο Ανσάμπλ Γυναικών, η ελληνική πεντάδα (Εΐρα Λάουρα Γκικόκα, Ειρήνη Κονιστή, Μαριέτα Τοπολλάι, Μαριλένα Τριάντου, Αλέσια Χατελλάρι) θα αποτελέσει μία από τις 15 επιλεγμένες ομάδες που θα αγωνιστούν την Παρασκευή (22/03) στα 5 Στεφάνια (Εθνική ομάδα: 19:30 – 20:10) και το Σάββατο (23/03) στις 3 Κορδέλες / 2 Μπάλες (Εθνική ομάδα: 18:00 – 18:40).
Από το άθροισμα των δύο προγραμμάτων θα αναδειχθούν οι νικήτριες του σύνθετου αγώνα και επιπλέον οι οκτώ κορυφαίες χώρες σε κάθε όργανο θα προκριθούν στους επιμέρους τελικούς της Κυριακής (24/03).

Περισσότερα καθώς και το πρόγραμμα των αγώνων στο επίσημο site της Ομοσπονίας παρακάτω.

Πηγή: ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ

Σχετικά άρθρα

Πάνω