Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > ΠΑΛΑΙ: Χώρος παραγωγής σκουπιδιών!

ΠΑΛΑΙ: Χώρος παραγωγής σκουπιδιών!

Ξεχάστε το ΠΑΛΑΙ ως χώρο πολιτισμού και αθλητισμού!

Το Galatsisports, στις 3/10/2021, έκανε αυτοψία σε ΟΛΟ το χώρο του ΠΑΛΑΙ, το Ολυμπιακό ακίνητο Γαλατσίου, που ο Δήμος έχει ενοικιάσει από την ΕΤΑΔ, και απ’ ότι φαίνεται έχει υπενοικιάσει σε τηλεοπτικά στούντιο και σε εταιρεία παραγωγής μουσικών και θεατρικών προγραμμάτων, επ’ αμοιβή, βεβαίως – βεβαίως.

Backstage στη κεντρική σάλα στο ΠΑΛΑΙ!

Πουθενά ΔΕΝ υπάρχει κλειστός χώρος για αθλητική δραστηριότητα. Τα δύο προπονητήρια, έχουν καταληφθεί από studios παραγωγής τηλεοπτικών “σκουπιδιών”. Η κεντρική σάλα του ΠΑΛΑΙ, έχει καταληφθεί από το CHRISTMAS THEATER. Ισόγειος χώρος, με ανεξάρτητη είσοδο, έχει παραχωρηθεί (?), ενοικιαστεί (?) και στη Γ’ ΔΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Κάποιοι “άχρηστοι” χώροι – διάδρομοι, όπως επίσης και κάποιος χώρος κάτω από τις πάνω εξέδρες της κεντρικής Σάλας, έχουν παραχωρηθεί στο Γυμναστήριο Γυναικών του Δήμου Γαλατσίου, και σε τμήμα Ρυθμικής Γυμναστικής. Και αυτά, με τη καλή θέληση του ενοικιαστή! Του χρωστάμε και από πάνω…!

Ένα μεγάλο υπαίρθιο παρκινγκ φορτηγών, δημοτικών και ιδιωτικών έχει “δημιουργηθεί” στον εξωτερικό χώρο του ΠΑΛΑΙ!

Η μόνη “άθληση” που είδαμε ήταν το ποδόσφαιρο πιτσιρικάδων, σε αυτοσχέδιο γήπεδο στο παρκινγκ, δίπλα στη κεντρική είσοδο του CITY GARDEN, που έπαιζαν μαζί με τους μπαμπάδες τους. Εξω από τον ΙΔΙΩΤΙΚΟ παιδότοπο – λουνα παρκ!!!

Όλο αυτό το σκηνικό, μαζί με τις εμφανείς πλέον εξωτερικές φθορές της εγκατάστασης, οδηγούν σε ένα και μόνο ένα συμπέρασμα: ΟΛΑ για τη “ΚΟΝΟΜΑ”. Οι τσέπες να γεμίζουν και δεν ενδιαφέρει τίποτα άλλο. Μας θέλουν στο κανεπέ όλη μέρα να μασάμε σανό και τηλεοπτικά σκουπίδια, με φανταχτερά λαμπιόνια.


Όλος ο αγώνας των Αθλητικών Συλλόγων του Γαλατσίου και των κοινωνικών φορέων για ένα ΠΑΛΑΙ – Χώρο ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ, ξεχάστηκε από τη Δημοτική Εξουσία! Ξεχάστηκε λόγω του 62% των ψήφων που πήρε ο Γιώργος Μαρκόπουλος!
Όλα τα παιδιά του Γαλατσίου και των όμορων δήμων, άμα θέλουν και δεν μπορούν να κάτσουν στο καναπέ τους, ας πάνε στα ανοικτά γήπεδα-τσιμέντα να αθληθούν, να παγώσουν, να τσακιστούν.

Όλοι εμείς που ‘ονειρευτήκαμε’ κλειστές αίθουσες γήπεδα, με κλιματισμό να πλημμυρίζουν από παιδικές φωνές, σφυρίγματα, μπάλλες μπάσκετ και βόλεϊ και ποδόσφαιρο σάλας, διαψευτήκαμε οικτρά!

Τίποτα δεν αντισταθμίζει τη ΚΟΝΟΜΑ της εξουσίας.

Πως νοιώθετε όλοι εσείς γονείς – ψηφοφόροι? Πως νοιώθετε όλοι εσείς, γονείς των παιδιών του Γαλατσίου, που χθές είχατε πλημμυρίσει το Άλσος Βέικου, που τα παιδιά σας ΔΕΝ θάχουν ΚΛΕΙΣΤΗ ΑΙΘΟΥΣΑ για αγώνες και προπονήσεις στο ΓΑΛΑΤΣΙ το χειμώνα που έρχεται?

Πώς νοιώθετε που οι Πρόεδροι των δύο συλλόγων Μπάσκετ – Βόλεϊ, του Γαλατσίου, πρώην και νυν, συντρώγουν και συνπίνουν με τη Δημοτική αρχή κατέχοντας θέσεις εξουσίας, χωρίς να δείνουν δεκάρα για τα παιδιά σας?

Πώς νοιώθετε που η εξουσία μας τρολλάρει ως πραγματικούς ιθαγενείς,  με φανταχτερά “καθρεπτάκια”. Έτσι δεν είναι όταν μας διαφημίζει τα αυτονόητα, π.χ. τη συντήρηση σχολείων και αυλών τους?
Και μη μου πείτε για κάποιο ΜΠΑΛΟΝΙ που ο Δήμαρχος σας υποσχέθηκε μέχρι τέλους Οκτώβρη!

Αυτό για να κατασκευαστεί, θέλει σωστό ΧΩΡΟ, ΧΡΟΝΟ και ΧΡΗΜΑ! Αλλιώς θα το πάρει η πρώτη χειμωνιάτικη καταιγίδα, όπως έγινε στο Ζηρίνειο, στη Κηφισιά!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ως Δημότες ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ:

1. Να δημοσιευθούν οι Συμβάσεις Υπενοικίασης του ΠΑΛΑΙ στις εταιρείες παραγωγής.
2. Να δημοσιοποιηθεί η μελέτη οικονομικής βιωσιμότητας της εγκατάστασης του ΠΑΛΑΙ.
3. Να δημοσιοποιηθεί η τεχνική μελέτη-πρόταση για τη ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ της εγκατάστασης με το κόστος αυτής.

Κύριοι, εκλεγμένοι και μη, σύμβουλοι και διοικούντες. Είστε υποχρεωμένοι να λογοδοτείτε στο λαό του Γαλατσίου. Περιμένουμε να μας “διαφωτίσετε”.
Εις το επανιδείν.

Κ. Κοντώσης

Σχετικά άρθρα

Πάνω