Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Τιμωρία του Γ. Μακρή από το ΔΣ για το τραυματισμό του Μόκκα!

Τιμωρία του Γ. Μακρή από το ΔΣ για το τραυματισμό του Μόκκα!

Η Επίσημη ανακοίνωση του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ!

Η επίσημη ανακοίνωση του ΔΣ του ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ σχετικά με τον τραυματισμό του νεαρού Κ. ΜΟΚΚΑ της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΠΑΠΑΓΟΥ, παρουσιάζεται αυτούσια παρακάτω όπως την είδαμε στο site του Συλλόγου.

Να σημειώσουμε ότι η άμεση αντίδραση του ΔΣ στα σχετικά δημοσιεύματα μόνο ως θετική μπορεί να κριθεί!

Παραβλέπουμε τη ειρωνική τελευταία παράγραφο της ανακοίνωσης παρότι θεωρούμε τιμή μας την ενασχόληση ολόκληρου ΔΣ με το site μας και εμάς προσωπικά!

Η ανακοίνωση:

“Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του ΑΟ Γαλατσίου μετά το παιχνίδι με τον ΑΣ «Ολυμπιάς Παπάγου», την αντιαθλητική συμπεριφορά του αθλητή μας Μακρή Γεωργίου που είχε σαν συνέπεια το σοβαρό τραυματισμό του αθλητή της Μόκκα Κωνσταντίνου, αποφασίζει ομόφωνα τα εξής:
1. Τιμωρεί τον παίκτη Μακρή Γεώργιο με απαγόρευση συμμετοχής στα παιχνίδια της ομάδας επ’ αόριστον, ανάλογο χρηματικό πρόστιμο, ανεξάρτητα από την τιμωρία που θα του επιβάλλει (αν του επιβάλλει) η ΕΣΚΑ.
2. Εκφράζει σύσσωμο το ΔΣ τον αποτροπιασμό του στην αντιαθλητική ενέργεια που στοίχισε το τραυματισμό του αθλητή Μόκκα, την πλήρη αντίθεσή του σε πράξεις βίας και βρίσκεται αλληλέγγυο ηθικά και υλικά σε οποιαδήποτε ζημία προκάλεσε η ανωτέρω κατάπτυστη πράξη.
3. Διατρανώνει την κάθετη και σταθερή προσήλωσή του στα ιδεώδη και στις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι» και διατυπώνει το λιγότερο μία συγνώμη προς το φίλο σωματείο, τον αθλητή που τραυματίστηκε και την οικογένειά του εκφράζοντας την απεριόριστη συμπάθειά μας.
4. Διαχωρίζουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τη θέση μας από συμπεριφορές «φιλάθλων» και «οπαδών» του ΑΟ Γαλατσίου οι οποίοι βρίσκονται στο γήπεδο καθυβρίζοντας ή προπηλακίζοντας αγωνιζόμενους και διαιτητές. Οι δικοί μας φίλαθλοι είναι υγιείς φίλαθλοι, οικογενειάρχες, γονείς αθλητών μας από αγωνιστικά τμήματα ή τις υποδομές και οι ίδιοι οι αθλητές μας, και όχι χούλιγκανς ή ποδοσφαιρικοί αγροίκοι οι οποίοι καμμία θέση δεν έχουν στην ομάδα μας. Δυστυχώς οι αθλητικοί χώροι δεν αστυνομεύονται στις μικρές κατηγορίες και τα γήπεδα ως δημόσιοι χώροι είναι αδύνατον να έλεγθούν ως προς την ταυτότητα των εισερχομένων ατόμων, αλλοιώς θα είχε εξαλειφθεί παντελώς και το φαινόμενο της βίας στους αθλητικούς χώρους στη Χώρα μας συνολικά.
 
Θέλουμε τέλος να καταστήσουμε σαφές προς κάθε ενδιαφερόμενο: η ομάδα ανθρώπων που διοικεί τον ΑΟ Γαλατσίου, ο καθένας ατομικά αλλά και ως ΔΣ δεν διανοούμαστε να κερδίσουμε αγώνα σε οποιαδήποτε κατηγορία με οποιοδήποτε αθέμιτο μέσο εντός ή εκτός παρκέ! Θεωρούμε δε τον αθλητισμό και την ευγενή άμιλλα αρετές που καλλιεργούνται στα παιδιά μας μέσα στους αθλητικούς χώρους, δημιουργώντας αδαμάντινους χαρακτήρες και δίνοντας τους διεξόδους από επιβλαβείς επιλογές Πιστεύουμε λοιπόν ότι η νίκη αποτελεί επιβράβευση του αθλητή για την προσπάθεια που κατέβαλε, της στερήσεις στις οποίες υπέβαλε εαυτόν και όχι μία στείρα διάκριση η οποία αποκτάται με ανοίκειους τρόπους μόνο και μόνο για τη διάκριση.
 
 Δεν θα πρέπει λοιπόν κανείς όταν ασκεί κριτική (αποδεκτή, χρήσιμη και απαραίτητη) να συγχέει το πάθος για τη νίκη με ατυχή περιστατικά και να τα προσωποποιεί ή να τα γενικεύει. Το Γαλάτσι αποτελείται από ανθρώπους του μόχθου και της καθημερινότητας οι οποίοι με χίλιες στερήσεις και αντιξοότητες πληρώνουν στα σωματεία για την εκγύμναση των παιδιών τους με μόνο στόχο τη χαρά να τα καμαρώσουν να αγωνίζονται. Αυτό το πάθος μοιράζεται ο εκάστοτε προπονητής μαζί με τους αθλητές του, αυτό προσπαθεί, σε αυτό συμμετέχει. Αναφερόμαστε ξεκάθαρα σε μία αναγωγή στο παρελθόν που έγινε από το φίλο σωματείο «Ολυμπιάς Παπάγου» και μία ατυχή απόπειρα ταύτισης και παραλληλισμού με το χτεσινοβραδυνό αγώνα. Επιπλέον είναι στη διακριτική ευχέρεια της κάθε ομάδας η κατάρτιση του ρόστερ σε ηλικίες αθλητών, όπου εν προκειμένω, ο ΑΟ Γαλατσίου διαθέτει πάνω από τους μισούς 19-23 ετών. Απόδειξη αυτού είναι ότι ο πρώτος σκόρερ χτες ήταν ο 22χρονος Οικονομοπουλος με 19 πόντους.
 
Ως επίλογο θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε το galatsisports.gr και προσωπικά τον κ. Κοντώση διότι ως θεματοφύλακας ηθικών αξιών και του αθλητικού ιδεώδους, έσπευσε να μας καταγγείλει και να μας νουθετήσει στηριζόμενος αποκλειστικά στην ανακοίνωση του ΑΣ «Ολυμπιάς Παπάγου» πριν ακούσει τη γνώμη και την αντίδρασή μας, αυτοδιοριζόμενος ως προστάτης της αξιοπρέπειας των Γαλατσιωτών, ηθικός στυλοβάτης του αθλητισμού και διατηρών το αλάθητο, αδεκαστος κριτής. Ειλικρινά χαιρόμαστε που κινείται πιο γρήγορα και από την ΕΣΚΑ!
 
Το ΔΣ”

Σχετικά άρθρα

Πάνω