Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Απάντηση ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ για το “Αν έχεις μπάρμπα…διάβαινε”

Απάντηση ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ για το “Αν έχεις μπάρμπα…διάβαινε”

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ του ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ στο ΓΑΛΑΤΣΙ.

Σε απάντηση του άρθρου μας “Αν έχεις μπάρμπα…διάβαινε“, ο ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ μας έστειλε τη παρακάτω επιστολή, η οποία όχι απλώς επιβεβαιώνει τις πληροφορίες μας, αλλά αναδεικνύει  και ένα πολύ σοβαρό θέμα με τη διαχείριση των Αθλητικών χώρων από το Δήμο Γαλατσίου στο σύνολό τους.

Σας τη παραθέτουμε…

 

Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ
ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΗΣ 73 – 111 46 ΓΑΛΑΤΣΙ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ:  210 2131 502
e-mail: aokoronida1975@gmail.com

Σχετικά με την ανάρτηση στην ιστοσελίδα σας, με τίτλο “Αν έχεις μπάρμπα….διάβαινε” και σε συνδυασμό με την επιστολή του Γιάννη Κατσώνη, σας παραθέτουμε στοιχεία που αφορούν το Σύλλογο μας καθώς και τις ενέργειες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα προς τον Δήμο Γαλατσίου, σε ότι αφορά το Ποδοσφαιρικό γήπεδο.

Αρχικά να διευκρινίσουμε κάτι που πολλοί ίσως δεν γνωρίζουν.

Η Διοίκηση του Σωματείου μας Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ δεν συγκροτείται από επαγγελματίες παράγοντες ούτε από “επιχειρηματίες” Συγκροτείται διαχρονικά, κυρίως από γονείς αθλητών που αγάπησαν αυτό το Σωματείο με τις συγκεκριμένες και αδιαπραγμάτευτες αρχές του, φροντίζοντας για την καλή λειτουργία και ανάπτυξη του, καθώς και για την υγιή ανάπτυξη του αθλητισμού στο Δήμο μας. Είναι δε βέβαιο και κοινά παραδεκτό στο Γαλάτσι ότι ασχολούμαστε με ανιδιοτέλεια, χωρίς κρυφά και φανερά συμφέροντα.

Και τώρα ας έρθουμε στο ζήτημα που θίγει η σχετική ανάρτηση σας.

Στην τρέχουσα περίοδο 2021-22 εμφανίστηκε στο Γαλάτσι μια νέα ποδοσφαιρική ομάδα η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της ΕΠΣΑ ως ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΚΥΨΕΛΗΣ. Σχετικά δημοσιεύματα στον αθλητικό τύπο αναφέρουν ότι σημαντικοί “επιχειρηματίες” έχουν συνασπιστεί για να φτιάξουν κάτι νέο και σπουδαίο στο Γαλάτσι. Και εδώ αρχίζει η “συμμετοχή” του Δήμου στην όλη προσπάθειά τους. Πάντα με δημοσιεύματα, άρχισαν να κάνουν εγγραφές με διάφορες προσφορές με έδρα το γήπεδο Γαλατσίου. Στη συνέχεια η ανδρική ομάδα του ΔΟΥΡΕΙΟΥ ΚΥΨΕΛΗΣ χρησιμοποιεί ως έδρα των αγώνων του του γήπεδο Γαλατσίου και προπονείται στο βοηθητικό και στο κεντρικό γήπεδο τις ώρες της μικτής ΕΠΣΑ.

Τέλος οι “επιχειρηματίες του αθλητισμού” με δέλεαρ την μικτή της ΕΠΣΑ και με σχετικές δημοσιεύσεις προσελκύουν παιδιά στις ακαδημίες τους, διαβεβαιώνοντας ότι θα τους διατεθεί το γήπεδο του Γαλατσίου. Επίσης δημιουργούν και γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί δε ότι ζητήσαμε ώρες προπόνησης για σύσταση γυναικείας ομάδας αρκετά νωρίτερα και συναντήσαμε άρνηση από το Δήμαρχο με την δικαιολογία ότι δεν υπάρχουν ώρες.

Ο Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ με δεδομένη την αύξηση της προσέλευσης παιδιών στις ακαδημίες, διεκδικεί περισσότερες ώρες προπονήσεων. Θέτοντας αυτή την διεκδίκηση, άνθρωπος του Δήμου μας ενημέρωσε ότι ομάδα της ΕΠΣΑ θα έρθει στο Γαλάτσι. Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο Δήμαρχος αρνήθηκε κατηγορηματικά αυτή την αρνητική εξέλιξη. Ομοίως είχαμε και την διαβεβαίωση του Προέδρου της ΕΠΣΑ ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο και ότι ο ίδιος δεν συμφωνεί με όλη αυτή την φημολογία.

Σε συνάντηση στο Άλσος εκπροσώπων Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και ΠΑΣ Γαλάτσι, ρωτήσαμε το Δήμαρχο από που προκύπτει η ανάγκη νέας ποδοσφαιρικής ομάδας στο Γαλάτσι. Μας έδωσε το λόγο του ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, παράλληλα όμως μας πρότεινε συγχώνευση των δύο Σωματείων με χορηγό το Δήμο. Παρόλα τα παραπάνω η νέα ομάδα εξακολουθεί ανενόχλητη να κάνει εγγραφές και να διαβεβαιώνει για την έγκριση της λειτουργίας της στο γήπεδο του Γαλατσίου.

Σε επανειλημμένες τηλεφωνικές και προσωπικές συνομιλίες διά του Προέδρου μας αλλά και άλλων μελών του Δ.Σ. ο Δήμαρχος μας διαβεβαιώνει ότι δεν υπάρχει περίπτωση να δοθεί έγκριση για άλλη ομάδα στο Γαλάτσι. Σε αντίθεση με τις διαβεβαιώσεις του Δημάρχου, η “νέα” ομάδα εξακολουθεί να λειτουργεί σαν να έχει πάρει διαβεβαίωση παραχώρησης .

Εξακολουθεί να κάνει προπονήσεις στο Γαλάτσι και να δημιουργεί γυναικεία ομάδα, κάτι που ο Δήμαρχος αρνήθηκε σε εμάς γιατί δεν υπάρχουν ώρες. Η ομάδα θέλοντας να διερευνήσει την δυνατότητα μιας συγχώνευσης με το γειτονικό σωματείο ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ που θα εξυπηρετούσε τα συμφέροντα και των δύο σωματείων, κάναμε δύο συναντήσεις και έπειτα από συζητήσεις και νομικές συμβουλές, αποφασίσαμε ομόφωνα ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί είναι εις βάρος των ομάδων μας, των παιδιών μας και κατά συνέπεια του αθλητισμού στον Δήμο μας.

Στη συνέχεια παραθέτουμε αιτήματα μας και πως τα αντιμετωπίζει ο Δήμος Γαλατσίου.

Ζητήσαμε από το Δήμο επίσημο έγγραφο παραχωρητηρίου του γηπέδου – όπως είναι υποχρεωμένος – που να αναγράφει τις ώρες προπονήσεων που δικαιούμαστε……. ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Ζητήσαμε παραχωρητήριο για το νέο άθλημα τσιρλίντινγκ στο οποίο είμαστε εγγεγραμμένοι στο μητρώο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας. στην οποία εκκρεμεί το συγκεκριμένο έγγραφο……ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Ζητήσαμε παραχωρητήριο για το νέο άθλημα της καλαθοσφαίρισης…..ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Ζητήσαμε παραχωρητήριο για το γυναικείο τμήμα ποδοσφαίρου…..ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ

Ζητήσαμε συνάντηση με την Επιτροπή του Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου το οποίο πρωτοκολλήθηκε μεν αλλά με κόπο και μετά από δικές μας πιέσεις αναρτήθηκε κάποια στιγμή….. ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΚΟΜΗ

Ο Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ έχει αναφέρει στο Δήμο γραπτά και προφορικά πολλές φορές για τα προβλήματα που έχει το γήπεδο, όπως ο φωτισμός στο κεντρικό και στο βοηθητικό γήπεδο. Για σπασμένα δοκάρια που ενέχουν κινδύνους για τα παιδιά. Και το σημαντικότερο, ο χώρος του άλσους δεν διαθέτει ΑΛΕΞΙΚΕΡΑΥΝΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ. Με δική μας πρωτοβουλία δεν κάνουμε προπονήσεις όταν βρέχει για την προστασία των αθλητών μας.

Οι παραπάνω επισημάνσεις για τα προβλήματα στους ποδοσφαιρικούς χώρους άθλησης στο άλσος, έχουν σταλεί σε έγγραφη μορφή (email) στο Δήμο Γαλατσίου και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Ίσως πρέπει να ομολογήσουμε ότι η καθυστέρηση μας να οφείλεται στις συνθήκες της πανδημίας και δεν έχουμε κάνει πολύ περισσότερες κινήσεις, όπως δημοσιεύσεις σε αθλητικό και τοπικό τύπο και αυτή τη στιγμή να θεωρούμαστε είτε αδιάφοροι είτε άφωνοι, θεωρούμε όμως ότι αποφάσεις και κινήσεις σημαντικές που θα ακολουθήσουν, πάρθηκαν στο ανώτατο όργανο του σωματείου μας τη ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ .

Τέλος, θα θέλαμε να διευκρινίσουμε ότι ο Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ ουδέποτε ήταν αντίθετος στην δημιουργία νέων αθλητικών σωματείων, εφόσον βέβαια επαρκούν οι ώρες των αθλητικών εγκαταστάσεων στον Δήμο μας για την ομαλή λειτουργία πρωτίστως των υφιστάμενων τοπικών σωματείων. Απεναντίας αναμέναμε από τον Δήμο μας την ανάπτυξη και επέκταση των αθλητικών εγκαταστάσεων προς όφελος του αθλητισμού του Δήμου μας.

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ Α.Ο. ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ

Σχετικά άρθρα

Πάνω