Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > Κατηγορίες ένθεν κακείθεν…

Κατηγορίες ένθεν κακείθεν…

ΛΑΒΡΟΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ ΚΑΤΑ “ΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ”

Χοντραίνει το θέμα περι Γαλατσιώτικου Αθλητισμού και Δήμου Γαλατσίου, ιδιαίτερα μετά την απάντηση της ΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ που προκάλεσε η ανακοίνωση του ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ.

Προκαλεί εντύπωση πάντως το ότι μέχρι στιγμής ΔΕΝ έχει αντιδράσει ο ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ που θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι είναι ο ποδοσφαιρικός σύλλογος που προέκυψε από τη συγχώνευση των ποδοσφαιρικών τμημάτων των ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και ΑΕΣ ΕΝΩΣΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ. 

Ο επι σειρά πολλών ετών Γαλατσιώτης Αθλητικός παράγοντας κ. Γιάννης Κατσώνης (του Θανάση) πάντως αντέρδασε με τη σειρά του με το παρακάτω κείμενο που μας έστειλε για δημοσίευση:

ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΑΓΡΙΑ ΝΑ ΔΙΩΞΟΥΝ ΤΑ ΗΜΕΡΑ.

Με μεγάλη περιέργεια αλλά και έκπληξη διαβάζουμε αναρτήσεις της λεγόμενης ΝΙΚΗΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και μαθαίνουμε πράγματα που δεκαετίας τώρα δεν γνωρίζαμε.

Ξέραμε ότι τα πρωταθλήματα της ΕΠΣΑ ξανάρχισαν μετά το 1951 λόγω πολέμου και εμφυλίου

Μάθαμε όμως εμείς οι αδαείς Γαλατσιώτες ότι το 1949 στο  Γαλάτσι υπήρχε σωματείο που ονοματίζονταν ΝΙΚΗ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ, που ύστερα από κάποιες δεκαετίες με αγορασμένο το καταστατικό του Ολυμπιακού Κυψέλης έγινε Δούρειος Ίππος – συγνώμη Δούρειος – Ολυμπιακός Κυψέλης ώσπου στο τέλος μετανάστευσε στο πρόσφορο λιμάνι του Γαλατσίου και έγινε Νίκη Γαλατσιου. Ελπίζουμε να μάθουμε προσεχώς που ήταν τόσες δεκαετίες ενταφιασμένο αυτό το Σωματείο . 
Μάθαμε ότι επιχειρηματίες αντάμα με  αυτούς που πουλάνε αθλητικο υλικό είναι οι καταλληλότεροι στο να στηρίζουν το αθλητικό σωματείο “κύτταρο” καλύτερα από τις τοπικές κοινωνίες που δραστηριοποιούνται στα αθλητικά σωματεία.
Έχουν δε τόσο μεγάλη καούρα να βοηθήσουν πράγμα που τους δίνει την ευχέρεια να δραστηριοποιούνται απ’ άκρου σε άκρο της Αττικής και της Μεγαρίδας και όπου τους “κάτσει’  και να γυροφέρνουνε αγοράζοντας καταστατικά για να επιτελέσουν την “κοινωνική” τους αποστολή.
Είναι δε τόσο ανιδιοτελείς που χρησιμοποιούν τις διαπλεκόμενες προσβάσεις τους στην Ε.Π.Σ.Α. και την απαράδεκτη και αχαρακτήριστη συνδρομή του Δημάρχου Γαλατσίου και με δόλιο τρόπο παίρνουν ώρες από τα τοπικά σωματεία για δήθεν προπονήσεις της μικτής ΕΣΚΑ για να προπονείται ο πρώην Ολυμπιακός Κυψέλης και στη συνέχεια Δούρειος- Ολυμπιακός Κυψέλης και τώρα Νίκη
Αλήθεια εκεί στο γήπεδο της Αλεπότρυπας που είναι η φυσική τους έδρα, τα παιδιά που κατοικούν εκεί είναι άλλης κατηγορίας σε σχέση με τα Γαλατσιοτόπουλα, ή εκεί δεν υπάρχει η δυνατότητα να φύγουν τα εκεί σωματεία για να μπει ο Δούρειος- Ολυμπιακός για να επιτελέσει το αναπτυξιακό του όραμα και “φάγανε πόρτα” κατά το κοινώς λεγόμενο;
Και αφού “φάγανε πόρτα” εκεί, χάρη στην ευγενική προσφορά του γαλαντόμου Μαρκόπουλου ( εδώ λείπει ένα ακόμη ποδοσφαιρικό γήπεδο για να καλύψει τις στοιχειώδεις ανάγκες και ο Δήμαρχος θέλει να στριμώξει κι άλλη ομάδα), βρήκαν πόρτες και παράθυρα ανοιχτά και μπήκαν με φόρα και χωρίς την παραμικρή συστολή, λοιδορούν τα ποδοσφαιρικά σωματεία του Γαλατσίου και αυτοσυστήνονται  ως αυτό που 40 χρόνια τώρα, περιμένει το ποδοσφαιρικό Γαλάτσι για να απογειωθεί.
Τα τελευταία χρόνια βλέπουμε πολλούς τέτοιους ειδικούς και “ειδικούς” περί τα ποδοσφαιρικά που ύπτανται δεξιά και αριστερά και αφού επιτελέσουν το “παραγωγικό” τους αφήγημα, παίρνουν την προίκα τους και εξαφανίζονται αφήνοντας στις τοπικές κοινωνίες την αναστήλωση των ερειπίων τους.   (Π.χ. Στην Ελευσίνα μια φορά που λέει και το τραγούδι του Μούτση η στην Αλικαρνασσό του Ηρόδοτου.)  
Τέτοια έργα, κατά εκατοντάδες έχουμε δει τα τελευταία χρόνια στο αθλητικό γίγνεσθαι, στον τόπο μας. Ευχαριστούμε δεν θέλουμε άλλο ένα.
 
Κύριε Δήμαρχε Μαρκόπουλε,
Τελείωνε το, χθες αυτό το “πρότζεκτ’ που λένε και στα Κολάμπια γιατί εμείς που συγκρουστήκαμε με την αστυνομία, το 1977 δεν θα επιτρέψουμε “παιχνίδια” και “παιχνιδάκια”  στα γήπεδα του Άλσους. 
Από κανένα. Και κυρίως από εσένα. 
Είμαστε αρκετοί ακόμα ζωντανοί, από αυτή την πεισματάρα  γεννιά  και έχουμε μαζί μας και όσους έχουν φύγει, που μας δίνουν δύναμη και μας εγκαλούν προκειμένου να αποτραπεί  η εισβολή της απρέπειας και της αμετροέπειας.
 
ΓΑΛΑΤΣΙ 8 – ΑΠΡΙΛΗ – 2022
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ
 
Επιτρέψτε μας μια υπόθεση.
ΠΑΣ ΓΑΛΑΤΣΙ συν ΑΟ ΚΟΡΩΝΙΔΑ συν ΓΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ πρέπει να απασχολούν συνολικά περί τα 700 τουλάχιστον παιδιά στα τμήματά τους. Άρα με απλούς υπολογισμούς περί τα 2800 άτομα “αγωνιούν” για τις θέσεις και πράξεις των υπευθύνων, για τα Αθλητικά, του Δήμου Γαλατσίου. Το καταθέτουμε!!!

Σχετικά άρθρα

Πάνω