Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ξένοι στη πόλη του ΜΠΑΣΚΕΤ

Ξένοι στη πόλη του ΜΠΑΣΚΕΤ

6+1 = 7 ή ΕΝΑΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΛΙΓΟΤΕΡΟΣ

Ειλικρινά μένω έκθαμβος από τη τεράστια, πραγματικά, αγάπη των παραγόντων που διοικούν το επαγγελματικό μπάσκετ στη χώρα μας. Και ιδιαίτερα από όλους αυτούς που κόπτονται για την οργάνωση της ανάπτυξης του αθλήματος, με ότι καπέλλο και αν φοράνε, ΓΓΑ, ΕΟΚ, ΕΣΑΚΕ κλπ…

Αποφάσισαν λέει, για να φρενάρουν την απότομη ανάπτυξη του μπάσκετ στην Ελλάδα, και για να μη δίνουν στα Ελληνόπουλα και πολλές ελπίδες για αθλητική καριέρα στις ομάδες των μεγάλων κατηγοριών, να επιτρέψουν την είσοδο σε αυτές ξένων αθλητών, δηλαδή Αμερικανών, και αυτό επειδή χειμώνας δύσκολος έρχεται, να μη μείνουν τα Αμερικανάκια να παίζουν έξω στις παιδικές χαρές, τους προσφέρουν Ελληνική στέγη – φιλοξενεία στα κλειστά γήπεδα της χώρας.

‘Ετσι λοιπόν, στα φετεινά πρωταθλήματα επιτρέπεται ένας τουλάχιστον ξένος  στην Α2, και 6+1 ξένοι στην Α1 (basket league). Όπερ για μας τους τεχνοκράτες σημαίνει:

A1 (Basket League) 12 ομάδες Χ 1 = 12 Ξένοι επιπλέον = 12 Ελληνες Λιγότεροι.

Α2(Basket League) 16  ομάδες Χ 1 = 16 Ξένοι επιπλέον = 16 Ελληνες Λιγότεροι

ΣΥΝΟΛΟ: 28 περισσότεροι ΞΕΝΟΙ = 28 ΕΛΛΗΝΕΣ αθλητές λιγότεροι!!!

Τώρα, που η παραγοντοηγεσία καθόρισε το δρόμο ανάπτυξης του Ελληνικού μπάσκετ, τρέμουν οι Ισπανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, και άλλοι Ευρωπαίοι για το κακό που θα τους βρεί, μετάλλιο δε θα σταυρώνουν σε λίγο στις διεθνείς διοργανώσεις!

Όσον αφορά στο ταπεινά τοπικά δικά μας, είχαμε την έναρξη των πρωταθλημάτων μπάσκετ ΑΝΔΡΩΝ και ΓΥΝΑΙΚΩΝ της Α’ ΕΣΚΑ το τριήμερο που πέρασε, με τα παρακάτω αποτελέσματα:

Α’ ΕΣΚΑ ΑΝΔΡΩΝ  
ΟΜΑΔΑ 1ΟΜΑΔΑ 2ΣΚΟΡ
ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚΑΟ ΘΡΑΚΟΜΑΚΕΔΟΝΩΝ61 – 55
ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥΓΣ ΑΡΤΕΜΙΣ ΑΧΑΡΝΩΝ67 – 79
Α’ ΕΣΚΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ  
Μ.Ε.Σ. ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ44 – 64

Οι προβλέψεις μας για την αγωνιστική χρονιά που άρχισε?

Ο ΣΠΟΡΤΙΓΚ θα προσπαθεί να αναγεννηθεί, σε Άνδρες και σε Γυναίκες. Μάλλον θα το πετύχει τουλάχιστον με μιά από τις δύο ομάδες.

Ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ θα βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας γιατί απλά έτσι αποφάσισαν οι έχοντες το γενικό πρόσταγμα. Οι μεγάλες κατηγορίες θέλουν και μεγάλους προυπολογισμούς.

Καλή αγνωνιστική χρονιά!!!

Σχετικά άρθρα

Πάνω