Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Πρωτοχρονιάτικος Μποναμάς!

Πρωτοχρονιάτικος Μποναμάς!

ΛΕΦΤΑ από τη ΓΓΑ στα ΣΩΜΑΤΕΙΑ!

Χαράς ευαγγέλια για τις Διοικήσεις των Σωματείων, τα νέα των επιχορηγήσεων από την ΓΓΑ! Τρίβουν τα χέρια τους κάποιοι Πρόεδροι, ενώ άλλοι ή αδιαφορούν ή χτυπάνε το κεφάλι τους!

 Καταβλήθηκαν στις 31/12/2021, όπως αναφέρει το δελτίο τύπου της ΓΓΑ, απευθείας στα 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων 2021 του Υφυπουργείου Αθλητισμού, τα 21 από τα 31 εκατ. ευρώ της προκαταβολής, έναντι μελλοντικών διανεμόμενων καταβολών, από τον νέο τρόπο φορολόγησης των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Τα χρήματα κατανέμονται σε:

  • 4.808 ερασιτεχνικά σωματεία όλων των αθλημάτων σε όλη τη χώρα, ενδυναμώνοντας περισσότερο τα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα και τις αναπτυξιακές κατηγορίες
  • 29 ερασιτεχνικές ομάδες, που αγωνίζονται στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ανδρών και γυναικών
  • οι εθνικές ομάδες όλων των ηλικιακών κατηγοριών, όλων των Ομοσπονδιών (Ολυμπιακών αθλημάτων και μη, αλλά και Παραολυμπιακών Αθλημάτων)
  • η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή και η Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, για τις προΟλυμπιακές και προΠαραολυμπιακές ομάδες

Σύλλογοι με ομάδες σε εθνικές κατηγορίες παίρνουν και αντίστοιχα ποσά για κάθε ομάδα τους ως εξής (26% του συνολικού ποσού):

Α’ Εθνική Ποδοσφαίρου Γυναικών 3% (από 48.050€ σε κάθε ομάδα)
Α1 Γυναικών Μπάσκετ 3% (από 72.075€ σε κάθε ομάδα)     —> 54.056€
Α1 Βόλεϊ Γυναικών 3% (από 61.778,75€ σε κάθε ομάδα)
Α1 Πόλο Ανδρών 3,5% (από 63.065,63€ σε κάθε ομάδα)
Α1 Πόλο Γυναικών 3% (από 72.075€ σε κάθε ομάδα)
Α1 Χάντμπολ Ανδρών 3,5% (από 72.075€ σε κάθε ομάδα)
Α1 Χάντμπολ Γυναικών 3% (από 72.075€ σε κάθε ομάδα)
Α’ Εθνική Ανδρών Ποδοσφαίρου Σάλας 1,5% (από 36.037,5€ σε κάθε ομάδα)
Γ΄ Εθνική Κατηγορία Ποδοσφαίρου Ανδρών 2,5% (από 8.898,15€ σε κάθε ομάδα)

Υπενθυμίζεται ότι το συνολικό ποσό για κάθε κατηγορία, το οποίο κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες ομάδες, υπολογίζεται επί συμμετοχής τουλάχιστον 12 ομάδων. Σε περίπτωση που συμμετέχουν λιγότερες των 12 ομάδων, τότε η κατηγορία λαμβάνει αναλογικά μειωμένο ποσό, σύμφωνα με τον αριθμό των ομάδων που συμμετέχουν (π.χ. εάν συμμετέχουν εννέα ομάδες, λαμβάνει τα 9/12 του ποσού που της αναλογεί).

Δείτε τα αναλυτικά ποσά που εισέπραξαν τα Σωματεία της περιοχής ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ – ΑΝΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ – ΚΥΨΕΛΗΣ με βάση τα κριτήρια Αριθμού ΑΘΛΗΤΩΝ – ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ και ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ πιέζοντας στην εικόνα για μεγένθυνση!

Είναι φανερό ότι οι διοικήσεις των Σωματείων θα πρέπει να αναθεωρήσουν αρκετές από τις πρακτικές τους για να έχουν καλύτερη χρηματοδότηση στο μέλλον!

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι και η λάθος απόφαση της Διοίκησης του ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, που δεν κατέβασε την ομάδα στο Πρωτάθλημα της Α1 Γυναικών, “χάνοντας” ουσιαστικά 72.075€, ποσό που κάλυπτε άνετα το προυπολογισμό και όχι μόνο της Γυναικείας ομάδας, ενώ θα τη διατηρούσε στα σαλόνια της Α1 και όχι στη Α’ ΕΣΚΑ που μάλλον θα είναι του χρόνου!

Ολόκληρο ο πίνακας των επιχορηγήσεων της ΓΓΑ, ΕΔΩ!

Σχετικά άρθρα

Πάνω