Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΣΤΙΒΟΣ > Στο Βόλο και στην Αθήνα!

Στο Βόλο και στην Αθήνα!

Οι Αγώνες Στίβου του “ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ”

Με τη συμμετοχή συνολικά 1.350 αθλητών (600) και αθλητριών (750) της κατηγορίας Κ18 διεξήχθει στο στο Πανθεσσαλικό Στάδιο του Βόλου, το Σαββατοκύριακο 18 και 19 Ιουνίου, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας Κ18.  Αναμεσά τους και πέντε Γαλατσιώτες αθλητές της κατηγορίας Κ18.

Για τον Γ. Σ. Γαλατσίου-Γυμνάσιον, στην πρώτη του συμμετοχή στην κατηγορία αγωνίστηκαν πέντε αθλητές. Στο μήκος παίδων, ο Δρίτσουλας Νίκος με σταθερά άλματα 5.59μ. και ο Θεοδωράκος Θοδωρής με 5.67μ. θα μπορούσε αν βρισκόταν κοντά στις ατομικές του επιδόσεις να ελπίζει σε είσοδο στον τελικό του μήκους. Στα 800m με το Βεργωτή Άγγελο με χρόνο 2.10΄΄ (ατομικό 2.7΄΄) να καθιερώνεται πανελλαδικά στους καλούς δρομείς της κατηγορίας. Στη σκυταλοδρομία 4x100m η ομάδα του Γ. Σ. Γαλατσίου-Γυμνάσιον με τους αθλητές (Σαχίνη Ε. Νεοκλέους Κ. Δρίτσουλα Ν. και Θεοδωράκο Θ.) έδωσε το παρόν σε αγώνες με αυξημένες απαιτήσεις βελτιώνοντας το ρεκόρ (48΄΄) συλλόγου.

Στις Αθλητικές εγκαταστάσεις, στον Άγιο Κοσμά  έγινε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ16 του 4ου  ομίλου, (Αθήνα- Δωδεκάνησα- Κυκλάδες- Λέσβος), παράλληλα με τον 5ο όμιλο (Πειραιάς – Κρήτη- Χίος Σάμος- Ανατολική Στερεά και Εύβοια) , το Σάββατο & Κυριακή  2-3/7. Συμμετείχαν 56 Αθλητικοί Σύλλογοι Στίβου από Αθήνα- Δωδεκάνησα- Κυκλάδες- Λέσβο και 72 από το 5ο όμιλο.

Με επτά αθλήτριες και πέντε αθλητές συμμετείχε ο Γ. Σ. Γαλατσίου Γυμνάσιον στους αγώνες του 4ου ομίλου του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ16.  Οι αθλητές -τριες έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, κάνοντας εξαιρετικές επιδόσεις και ατομικά ρεκόρ, χτίζοντας, μετά και την εξαιρετική περσυνή πορεία, μια παράδοση του Γ. Σ. Γαλατσίου Γυμνάσιον σε αυτές τις ηλικίες!

Ξεχώρισαν με βελτίωση της ατομικής επίδοσης:
80m αγοριών, ο Σαχίνης Β. με 10.01  και 11ος στη γενική  
Στα κορίτσια, Βακράκη Δ. με  11.42΄στην ίδια απόσταση
Στα 2000m με φυσικά εμπόδια, η Βλάχου Μ. με είσοδο στην οκτάδα και χρόνο 8.47΄
Άτυχος ο Γιαννιτσιώτης Μ., που ένιωθε ενόχληση στην ποδοκνημική κ κρίθηκε φρόνιμο να μην τρέξει στα 2000m, αν και είχε την 5η καλύτερη επίδοση στον όμιλο. 
Η ομάδα της σκυταλοδρομίας 4Χ80m αγοριών (με τους Σαχίνη Ε. Καρκατσέλο Ν. Λυριτζή Ε. Αναγνώστη Π. – Γιαννόπουλο Λ.) με καταπληκτικές αλλαγές, συνέτριψε το ρεκόρ συλλόγου και με χρόνο 39.90΄ κατέλαβε την 7η θέση στο πρώτάθλημα, τερματίζοντας 2η στη σειρά της.
Άριστη εμφάνιση και από την ομάδα 4Χ80μ. των κοριτσιών (Στάση Μ.-Πλαγιανάκου Μ.-Βακράκη Δ.-Μάρκου Μ.)  με χρόνο 43.62΄- κοντά στην επίδοσή τους – κατετάγη 14η  στο σύνολο και 2η στη σειρά της.
Καλή παρουσία και στη σκυτάλη 3x1200m κοριτσιών, με τις Βαγιακάκου Ν. – Μέγγουλη Ε. – Βλάχου Μ., στην όγδοη θέση, με 14.56΄.

Τις προσπάθειες των αθλητών ενίσχυσαν με την παρουσία τους οι μεγαλύτεροι αθλητές και αθλήτριες του συλλόγου. Επίσης Γαλατσιώτες φίλοι και συγγενείς των αθλητών, απόλαυσαν ένα γεμάτο αγωνιστικό διήμερο και είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν συντοπίτες τους Ναξιώτες, Μυτηληνιούς, Κρητικούς, κ.ά. καθώς είμασταν στον ίδιο όμιλο με τις νησιωτικές ομάδες.

Πολλά μπράβο στους αθλητές, τις αθλήτριες, τους προπονητές Κ16 (Μανδηλαρά Δημήτρη, Ζήση Μαρία, Λιακοπούλου Φωτεινή).
Καλές διακοπές να έχουν όλοι και επιστροφή στις προπονήσεις από Σεπτέμβριο για μια αθλητική χρονιά ακόμη καλύτερη!

Σχετικά άρθρα

Πάνω