Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Τα ψέματα μιας συνέντευξης…

Τα ψέματα μιας συνέντευξης…

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ: Ακολούθησαν το παράδειγμά μας!

Με συνέντευξη του, στην τοπική εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ της 24/6/2022, ο Δήμαρχος Γαλατσίου Γ. Μαρκόπουλος  ξεκαθάρισε την υποψηφιότητά του για Δήμαρχος Γαλατσίου στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο το 2023. Μάλιστα αιτιολογεί την απόφασή του αυτή στην ανάγκη ολοκλήρωσης από τον ίδιο όλων των προγραμματισμένων έργων στο Γαλάτσι, από Κεντρική Πλατεία, βρεφονηπιακούς σταθμούς, νέο κλειστό γήπεδο στο Άλσος, μέχρι αναμόρφωση του Λόφου του Παιδιού, στα σύνορα με το Δήμο Αθηναίων.

Πέρα από το ότι, οποιοσδήποτε εκλεγμένος Δήμαρχος, μπορεί και πρέπει να ολοκληρώνει έργα που έχουν αρχίσει οι προκάτοχοί του, και πέρα του ότι, βάζοντας τον ατομικό σου πήχη αρκετά ψηλά, πάντα κινδυνεύεις να περάσεις τελικά από κάτω, εμάς μας ενοχλούν τα ψέματα απ΄ όπου και αν προέρχονται.

Από τη συνέντευξη θα σχολιάσουμε μόνο τη παράγραφο που απαντά στην ερώτηση τι γίνεται με το νέο κλειστό γήπεδο στο Άλσος Βέϊκου.

Λέει λοιπόν ο Δήμαρχος: “Το πλάνο μας είναι το Κλειστό να κατεδαφιστεί την άνοιξη του 2023 και αμέσως να αρχίσει η πλήρης ανακατασκευή του. Μιλάμε για ένα έργο που δεν θα αναβαθμίσει απλώς αλλά θα αλλάξει εντελώς τον αθλητισμό στην πόλη μας. Ακούστε αυτό που θα σας πω: κλειστό γήπεδο σαν αυτό, δύσκολα θα βρείτε σε ολόκληρη την Ευρώπη… Σας ακούγεται υπερβολικό, το καταλαβαίνω, αλλά δεν λέω μεγάλα λόγια και το ξέρετε. Το γήπεδο θα είναι ξύλινο, πλήρως εναρμονισμένο με το φυσικό περιβάλλον του Άλσους, θα καλύπτει τις ανάγκες των αθλητών των Σωματείων του Γαλατσίου, αλλά θα έχει και πολλές βοηθητικές χρήσεις. Ένα στολίδι.

Το αφήνουμε εδώ να το θυμάστε! Να δούμε το “καλύτερο που δύσκολα θα βρούμε σε όλη την Ευρώπη”…

και συνεχίζει: “Τώρα θα μου πείτε, και με το δίκιο σας, ότι καλά όλα αυτά αλλά μέχρι να γίνει το καινούργιο κλειστό που θα αθλούνται τα παιδιά; Έχουμε προβλέψει, λοιπόν, οι αθλητικές δραστηριότητες των Σωματείων να εξυπηρετούνται από το ένα βοηθητικό γήπεδο στο ΠΑΛΑΙ αλλά και από το μπαλόνι το οποίο κατασκευάσαμε την άνοιξη του 2022 στον περιβάλλοντα χώρο του ΠΑΛΑΙ -και όπως αποδείχθηκε ήταν μια πολύ σοφή κίνηση, καθώς πολλοί Δήμοι της Αττικής όπως το Μαρούσι, η Μεταμόρφωση, ο Χολαργός, ακολούθησαν το παράδειγμά μας. Έτσι, λοιπόν, έχουμε καταφέρει να μην διαταραχθεί καθόλου το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων”.

Και εδώ χρειάζονται γρήγορα απαντήσεις:

1. Προέβλεψε και κατασκεύασε γήπεδο Μπαλόνι στο ΠΑΛΑΙ! Μάλλον το έκανε με δικά του λεφτά, αφού στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ ΔΕΝ υπάρχει καμμιά αναφορά σε αυτή τη κατασκευή. Ενώ στο Μπαλόνι στη μικρή πισίνα, τηρήθηκαν ΟΛΕΣ οι διαδικασίες, προκήρυξη διαγωνισμού, διαγωνισμός, ανάθεση, κατασκευή κλπ, για το μπαλόνι – γήπεδο μπάσκετ, ΤΙΠΟΤΑ!!!

Το Μπαλόνι στο ΠΑΛΑΙ όπως και αυτό στη πισίνα το κατασκεύασε μια εταιρεία, η vector-in.com όπως φαίνεται στην είσοδο του Μπαλονιού!!! Η εταιρεία αυτή έχει φουσκωτά παιχνίδια, έχει το παιχνιδότοπο στο χώρο του ΠΑΛΑΙ, και από ότι διαβάζουμε στο site της ΔΕΝ εχει να επιδείξει κανένα πιστοποιητικό ποιότητας.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιός έχει την ευθύνη για τη κατασκευή, ποιός εγγυάται τη ποιότητά της, ποιός παρέλαβε το έργο, τι γίνεται σε περίπτωση – απευκταίου – ατυχήματος με παιδιά στο έσωτερικό της??? Μήπως την ευθύνη την έχει ο ΑΟ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (κ. Μάκης Κουμαράς) ώς αποκλειστικός χρήστης???  Περιμένουμε απαντήσεις με ενδιαφέρον όπως φανταζόμαστε και οι ψηφοφόροι του Γαλατσίου.

2. “και όπως αποδείχθηκε ήταν μια πολύ σοφή κίνηση, καθώς πολλοί Δήμοι της Αττικής όπως το Μαρούσι, η Μεταμόρφωση, ο Χολαργός, ακολούθησαν το παράδειγμά μας”

Για να δούμε ποιός ακολουθεί το παράδειγμα ποιού.

ΧΟΛΑΡΓΟΣ: Το ΔΣ του Δήμου είχε πάρει απόφαση για το μπαλόνι στα δύο ανοικτά γήπεδα μπάσκετ στις 13/01/2017, ανάρτηση στη Διαύγεια ΑΔΑ: 6761ΩΞ1-ΖΞ1. Προκήρυξη για στέγαστρο στις 2/8/2019, ΑΔΑ: ΨΒΧ2ΩΞ1-ΔΓΜ, παράδοση για χρήση 6 ΙΟΥΝΙΟΥ του 2021. Εταιρεία κατασκευής ARKASynthesis. Πλήρως πιστοποιημένη (ISO9001 – ISO14001).

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ: Αρχή διαδικασίας για μπαλόνι σε αυλή σχολείου, στις 17/7/2020! Απόφαση του ΔΣ για παύση εργασιών και απομάκρυνσης του, μετά από πολλές αντιδράσεις, στις   21/2/2022  με ΑΔΑ:6ΘΒ3ΩΚΒ-Ν1Υ. Εταιρεία κατασκευής DUOL .  Πλήρως πιστοποιημένη. (ISO9001)

ΜΑΡΟΥΣΙ: Με την ΑΔΑ: ΩΖ4ΧΩΨ9-ΞΛΖ  στις 18/5/2022 αποφασίζεται η “Συγκρότηση Ομάδας Διοίκησης Έργου (Ο..Ε.) για την τεχνική και λειτουργική υποστήριξη υλοποίησης έργων του Δήμου Αμαρουσίου, με τη διαδικασία Σύμπραξης ΔημοσίουΙδιωτικού Τομέα”. Στη λίστα των 6 ομάδων έργων συμπεριλαμβάνεται και η κατασκευή γηπέδου μπάσκετ τύπου Μπαλόνι.

Όπως βλέπετε, οι δήμοι που “ακολούθησαν το παράδειγμά μας” είχαν μαντικές ικανότητες και το έκαναν πριν το Δήμο Γαλατσίου (εκτός του Αμαρουσίου), και μάλιστα το έκαναν τηρώντας ΟΛΕΣ τις προβλεπόμενες από τους νόμους διαδικασίες.

Εμείς έδώ στο Γαλάτσι, μάλλον είμαστε πολύ προχώ, για να λειτουργούμε έτσι, σωστά κ. Δήμαρχε?

Σχετικά άρθρα

Πάνω