Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Νέα Παράταση Για το Μητρώο Σωματείων

Νέα Παράταση Για το Μητρώο Σωματείων

Νέα παράταση για την εγγραφή ή την ολοκλήρωση εγγραφής στο Μητρώο Σωματείων αποφάσισε η κυβέρνηση, με αφορμή τη πανδημία και τις πυρόπληκτες περιοχές.

Ψηφίζονται σήμερα οι τροπολογίες για τη διευκόλυνση των ερασιτεχνικών σωματείων και την αναβολή, έως τις 31 Ιουλίου 2022, των συνεπειών μη εγγραφής τους στο Μητρώο της ΓΓΑ.

Επομένως:

  • Παρατείνεται έως τις 31/07/2022, για όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, η προθεσμία οριστικής εγγραφής τους (όσων δεν έχουν ήδη εγγραφεί) ή τελικής επικαιροποίησης των στοιχείων τους (όσων είναι ήδη εγγεγραμμένα) στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων που εποπτεύονται από τη ΓΓΑ ή τους ΟΤΑ.
  • Παρατείνεται έως τις 31/07/2022 η προθεσμία λήψης της Ειδικής Αθλητικής Αναγνώρισης, για όσα ερασιτεχνικά σωματεία στη χώρα δεν την διαθέτουν και της εγγραφής τους στο Μητρώο Αθλητικών Σωματείων, προκειμένου να μην διαγραφούν αυτοδικαίως από το μητρώο μελών της κάθε Ομοσπονδίας την 01/08/2022.

Κατά συνέπεια, δικαιούνται να συμμετάσχουν και τη φετινή αγωνιστική σεζόν στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της αντίστοιχης αθλητικής ένωσης ή ομοσπονδίας, πλην των πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων ή των τελικών φάσεων πανελλήνιων αγώνων και πρωταθλημάτων.

Ειδικότερα, ορίζεται ότι τα αθλητικά σωματεία, τα οποία είναι εγγεγραμμένα σε αθλητική ένωση ή ομοσπονδία, κατά την έναρξη ισχύος του ν. 4726/2020, αλλά δεν έχουν λάβει την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και κατ’ επέκταση δεν έχουν εγγραφεί στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ, οφείλουν να έχουν ολοκληρώσει την εγγραφή τους στο ηλεκτρονικό Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της ΓΓΑ το αργότερο έως τις 31 Ιουλίου 2022, ειδάλλως διαγράφονται αυτοδίκαια από το οικείο μητρώο της ομοσπονδίας τους.

Σχετικά άρθρα

Πάνω