Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Αγώνες Βουνού: “Λίμνη Νευρόπολη 2021”

Αγώνες Βουνού: “Λίμνη Νευρόπολη 2021”

ΤΡΕΧΟΝΤΑΣ ΣΤΟ ΒΟΥΝΟ για ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ και ΤΗ ΦΥΣΗ!

Οι δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος “Λίμνη Νευρόπολη 2021” των 21,1 χιλ και των 10 χιλ, έγιναν την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021 στις νότιες πλαγιές του Καλλίδρομου με αφετηρία και τερματισμό στο κέντρο του Παλαιοχωρίου και σύμφωνα με το Υγειονομικό Πρωτόκολλο που ορίζουν οι αρμόδιοι φορείς σχετικά με τον Covid-19.

Από τον πεζοπόρο, οικολόγο, οδοιπόρο, δρομέα και συγγραφέα Στέφανο Σταμέλλο, αντιγράφουμε:

“Οι δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος “ΛΙΜΝΗ ΝΕΥΡΟΠΟΛΗ 2021” στο Καλλίδρομο των 21,1 χιλ και των 10 χιλ είναι πια γεγονός!
Οι δύσκολες καιρικές συνθήκες, είχαν ανεβάσει το άγχος και την αγωνία από χθες. Ο φόβος ήταν μήπως δεν λειτουργήσει σωστά η σηματοδότηση, ο φόβος ήταν η βροχή, η ομίχλη, η λάσπη και προπαντός τα επικίνδυνα λασπωμένα σημεία στην κατηφόρα και για τους δύο αγώνες.

Στη γραμμή εκκίνησης βρέθηκαν 272 δρομείς (142 στον ημιμαραθώνιο των 21,1 χιλ και 130 στον αγώνα των 10 χιλ), που τερμάτισαν όλοι, χωρίς κανένα πρόβλημα! Τους αξίζουν πολλά πολλά

συγχαρητήρια,γιατί έδειξαν την αγάπη τους για τον ορεινό τρέξιμο και το ίδιο το βουνό. Οι συνθήκες ήταν πραγματικά δύσκολες. Όμως όλοι τους τερμάτισαν με το χαμόγελο και την ικανοποίηση διάχυτη για το αποτέλεσμα. Τους ευχαριστούμε!
«Τα είχε όλα… λάσπη σε όλη την διαδρομή… βροχή, έχασα τον δρόμο γιατί έπιασα την κουβέντα κι έμεινα πίσω 3 χλμ, Μ’ έπιασαν κράμπες σοβαρές μετά το 16ο, τάσεις λιποθυμίας…. Η εμπειρία όμως φοβερή, γνώρισα ανθρώπους που Με βοήθησαν χωρίς αντάλλαγμα, κάτι τέτοιες στιγμές εμένα με συγκινούν και με ενθαρρύνουν να συνεχίσω…» γραφεί η Irene
«Συγχαρητήρια στους αθλητές, στους διοργανωτές και εθελοντές» η Κατερίνα
«Συγχαρητήρια σε όλους» η zoi
«Συγχαρητήρια σε όλους!! 1η φορά σε σκληροτράχηλο ορεινό αγώνα δρόμου στο χωριό της μητέρας μου» και ο Giorgos
 
Η αλήθεια είναι ότι η όλη γιορτή – γιατί για το χωριό μας και τους φίλους εθελοντές ήταν μια αθλητική γιορτή – έδειξε τη διάθεση όλων να στεριώσει αυτός ο ΑΓΩΝΑΣ και να αναδειχθούν οι ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Καλλίδρομου. Οι πάνω από πενήντα εθελοντές ήταν η ψυχή του αγώνα και η ελπίδα. Οι εθελοντές στη γραμματεία και τη διοικητική υποστήριξη, στους πέντε Σταθμούς Υποστήριξης, η Ομάδα Διάσωσης με τους ασυρμάτους και τα οχήματα επιφυλακής, οι γυναίκες του χωριού με τις πίτες και τα γλυκά και τόσοι άλλοι σε μια άψογη «ορχήστρα» για το αποτέλεσμα.
 
Οι ευχαριστίες είναι το λιγότερο. Και του χρόνου με την ίδια διάθεση για τον αθλητισμό, για το βουνό και την ελευθερία του, για το περιβάλλον και την άγρια φύση.
Δείτε εδώ τα αποτελέσματα:

Μακάρι να δούμε και άλλες τέτοιες εκδηλώσεις στα ελληνικά βουνά!

Σχετικά άρθρα

Πάνω