Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ανοίγει ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός!

Ανοίγει ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός!

Οι ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ από 17 ΜΑΗ 2021!

Εκδόθηκαν από την ΓΓΑ, ειδικές οδηγίες για την επανέναρξη  του αθλητισμού. Λεπτομέρειες μπορείτε να διαβάσετε κατεβάζοντας το ΑΡΧΕΙΟ από ΕΔΩ! Από τις 10 Μαΐου 2021 άρχισαν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (αγοριών και κοριτσιών).

Από τις 10 Μαΐου 2021 κάνουν χρήση κολυμβητηρίων και οι αθλούμενοι πολίτες, με τις ίδιες συνθήκες testing όπως και οι αθλητές. Βασική προϋπόθεση είναι η μη υπέρβαση του μέγιστου αριθμού χωρητικότητας των κολυμβητηρίων, σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τους κανόνες αποστάσεων, ενώ οι αθλούμενοι πολίτες μπορούν να χρησιμοποιούν τα κολυμβητήρια σε ώρες που δεν αθλούνται σε αυτά επαγγελματίες αθλητές. Το πρόγραμμα ορίζεται με ευθύνη της διοίκησης κάθε κολυμβητηρίου.

Από 15 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο χαμηλό και χαμηλο-μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.

Από 17 Μαΐου 2021 ξεκινούν οι αθλητικές Ακαδημίες με ατομικές προπονήσεις σε μικρά, σταθερά γκρουπ έως δέκα (10) ατόμων για 3 εβδομάδες.

  • Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο μεσαίο επίπεδο επικινδυνότητας.
  • Από την 1η Ιουνίου 2021 ξεκινούν οι προπονήσεις για τα ατομικά αθλήματα χαμηλής επικινδυνότητας σε γκρουπ των 6 (αντί για γκρουπ των 2 που είναι μέχρι τώρα).
  • Από τις 7 Ιουνίου 2021 αρχίζουν οι αγώνες στα αθλήματα που ανήκουν στο υψηλό επίπεδο επικινδυνότητας.

Για όλες τις προπονήσεις ηλικιακών κατηγοριών (13-18 ετών) σε όλα τα αθλήματα, οι οποίες επιτρέπονται από 10 Μαΐου, θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα self test, ενώ -αναλόγως τη διαβάθμιση για το «επίπεδο επικινδυνότητας» του εκάστοτε αθλήματος- θα απαιτείται η διενέργεια και rapid test ως εξής:

  • μία φορά ανά τρεις εβδομάδας για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «χαμηλού-μεσαίου»
  • μία φορά ανά δύο εβδομάδες για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «μεσαίου» και «υψηλού»

Για τους αθλητές – εργαζόμενους, εφόσον υποβάλλονται σε εβδομαδιαίο self test, ισχύουν για προπονήσεις τα παραπάνω.
Αν δεν υποβάλλονται σε αυτοδιαγνωστικό test, τότε θα απαιτείται η διενέργεια rapid test ως εξής:

  • μία φορά ανά τρεις εβδομάδας για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «χαμηλού-μεσαίου»
  • μία φορά ανά δύο εβδομάδας για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «μεσαίου»
  • μία φορά κάθε εβδομάδα για τα αθλήματα επιπέδου επικινδυνότητας «υψηλού»

Σε ότι αφορά στη λειτουργία των Ακαδημιών (ηλικίες 6-12 ετών), η οποία θα επιτραπεί από την προσεχή Δευτέρα 17 Μαΐου, πέραν των άλλων Οδηγιών, για την εφαρμογή των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που θα εκδοθούν τις προσεχείς ημέρες από την ΓΓΑ (https://www.gga.gov.gr/component/content/article/278-covid/2981-covid19-sports), θα αρκεί η προσκόμιση της δισεβδομαδιαίας «σχολικής βεβαίωσης» έπειτα από τα αντίστοιχα self test.
Συστήνεται, μάλιστα, για εκπαιδευτικούς λόγους, ώστε να εξοικειώνονται τα παιδιά με το αυτοδιαγνωστικό τεστ, η επιτηρούμενη διεξαγωγή του από εξειδικευμένο προσωπικό στις Ακαδημίες με συχνότητα μία φορά ανά δύο εβδομάδες.

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω