Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Επανέναρξη Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Επανέναρξη Αθλητικών Δραστηριοτήτων

Και πάλι στα Γήπεδα… με περιορισμούς και όρους!

Φωτό αρχείου…από τις καλές εποχές

Χωρίς κανένα ηλικιακό περιορισμό επανάρχισε τη Δευτέρα, 1η Ιουνίου, η αθλητική δραστηριότητα σε όλη τη χώρα. Οι όροι και οι περιορισμοί για όλες τις περιπτώσεις αναφέρονται αναλυτικά στις σχετικές υπουργικές αποφάσεις που έχουν υπογραφεί και εξηγούνται αναλυτικά στο site της ΓΓΑ ΕΔΩ!

Επίσης, από το προσεχές Σάββατο, 6 Ιουνίου, θα επιτρέπεται σε όλα τα αθλήματα, ατομικά ή ομαδικά, η διεξαγωγή αγωνιστικών δραστηριοτήτων χωρίς την παρουσία θεατών, με τους όρους που αναφέρονται στο αγωνιστικό πρωτόκολλο της αντίστοιχης Ομοσπονδίας ή διοργανώτριας αρχής, που έχει κατατεθεί και εγκριθεί από την αρμόδια Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και εφόσον έχει προηγηθεί προετοιμασία των αθλητών/τριών διάρκειας τουλάχιστον τεσσάρων (4) εβδομάδων.

Η εξειδίκευση των μέτρων, ανά άθλημα, γίνεται σε συνεργασία με τις αντίστοιχες αθλητικές ομοσπονδίες. Η ιατρική ομάδα της κάθε ομοσπονδίας θα πρέπει να ενημερώνεται για τα νέα δεδομένα και να αναφέρει άμεσα στον ΕΟΔΥ και στην Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οποιοδήποτε ύποπτο κρούσμα COVID-19 σε αθλητή ή συνεργάτη της ομοσπονδίας.

Επισημαίνεται ο υπερβολικός φόρτος “γραφειοκρατείας” που απαιτείται για τη λειτουργία Αθλητικών εγκαταστάσεων και Αθλητικών Συλλόγων, αφού τα διακιολογητικά συμμετοχής για κάθε αθλητή / τρια είναι πλέον πολλαπλά.

Ενδιαφέρον θα έχει να ανακοινωνθούν στοιχεία από τους Συλλόγους ώστε να αξιολογηθούν τα ποσοστά επανέναρξης σε κάθε σπορ. Το μεγάλο δε στοίχημα παραμένει η συμμετοχή την επόμενη περίοδο 2020-2021 από το Σεπτέμβρη και μετά.

Σχετικά άρθρα

Πάνω