Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > ΠΑΛΑΙ: Αντιδράσεις από επώνυμους Γαλατσιώτες!

ΠΑΛΑΙ: Αντιδράσεις από επώνυμους Γαλατσιώτες!

Μεταξύ των πολλών θετικών και συνενετικών σχολίων που πήραμε για το άρθρο μας “ΠΑΛΑΙ: Χώρος παραγωγής σκουπιδιών!“, μας στάλθηκαν και δύο κείμενα προς δημοσίευση τα οποία ο δημιουργός τους, Γιάννης Κατσώνης, επί πολλά χρόνια παράγοντας της ΑΕΣ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ και ταυτόχρονα πάνω από 70 χρόνια Γαλατσιώτης, είχε στείλει σε μέλη ΔΣ του Δήμου Γαλατσίου αλλά και στο τοπικό τύπο, έγχαρτο και μή!

Το ΑΘΛΗΤΙΚΟ Κέντρο Γαλατσίου δεξιά της Βεϊκου, και το “ΝΟΙΚΙΑΣΜΕΝΑ” αριστερά της

Και βέβαια, Ω του θαύματος, κανένας δεν τα δημοσίευσε. Το Galatsisports, τα αναρτεί, ώς μια ακόμη ένδειξη ότι το πρόβλημα με το ΠΑΛΑΙ έχει πολύ ‘ζουμί’ άσχετα αν οι επιφανείς (?) του Γαλατσίου στρουθοκαμιλίζουν!

Τα κείμενα που λάβαμε αυτούσια:

Από: Γιάννη Κατσώνη (e-mail)

ΟΙ ΘΛΙΒΕΡΟΙ ΛΟΓΟΚΡΙΤΕΣ – ΟΙ “ΒΟΥΒΟΙ ΩΣ ΙΧΘΕΙΣ” ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΔΡΑΜΑ ΣΤΟ ΓΑΛΑΤΣΙ!

“Στις αρχές του μήνα Οκτώβρη, απέστειλα προς δημοσίευση στον τοπικό τύπο και προς ανάρτηση σε κάποιες τοπικές ιστοσελίδες μια επιστολή με τίτλο “ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ” που αφορά στην αδιανόητη και απαράδεκτη πρακτική του Δημάρχου και της Δημοτικής αρχής σε σχέση με την διαχείριση του παλαί.
Παράλληλα κοινοποίησα στους περισσότερους Δημοτικούς Συμβούλους την ίδια επιστολή (δεν βρήκα τα emails όλων) καθώς και μια άλλη ως “ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ” στους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας.
Έκτοτε έχουν περάσει αρκετές μέρες. Τα μέσα τοπικής ενημέρωσης στα οποία απευθύνθηκα, το έθαψαν. Οι δε Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας “ποιούν την νήσσαν” οπότε δύο τινά συμβαίνουν.
Ή συμφωνούν αποδέχονται και στηρίζουν το γεγονός ότι στο παλαί των 6 βοηθητικών κλειστών χώρων άθλησης και μας κεντρικής σάλας, οι αθλητικοί Σύλλογοι και η αθλούμενη νεολαία του Γαλατσίου δεν χωρούν εκεί και πρέπει να αθλούνται στα ανοιχτά μέσα στον επερχόμενο χειμώνα, ή διαφωνούν και σιωπούν προκειμένου να μην κινδυνέψουν να βρεθούν εκτός θέσεων που προσπορίζουν οφέλη, ή εκτός επετηρίδας προσεχούς προσπορισμού, αφού είναι γνωστό ότι το σύστημα είναι αυστηρά Δημαρχοκεντρικό και τέτοιου είδους αποφάσεις είναι προσωπική υπόθεση του κάθε Δημάρχου πέρα από αξιολογήσεις και έξω από κάθε συλλογική διαδικασία.
Τέλος σε αντίθεση με άλλα τοπικά μέσα, οφείλω να εξάρω το GalatsiSports για την αποδοχή και ανάρτηση.

Στη συνέχεια παρατίθενται οι δύο επιστολές και ο αναγνώστης ας βγάλει τα συμπεράσματά του.”

ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ (Τρί, 5 Οκτ 2021 στις 6:23 μ.μ.)

Προς τους Δημοτικούς Συμβούλους της πλειοψηφίας του Γαλατσίου.
Κυρίες κ. Κύριοι,
Με αφορμή το ξωπέταγμα των Αθλητικών Συλλόγων και των αθλητών από το βοηθητικό στο Παλαί, προκειμένου να νοικιαστεί ο χώρος σε παραγωγό παρακμιακών τηλεοπτικών σκουπιδιών, προκύπτει ένα ζήτημα που άπτεται της Δημοκρατικής και διαφανούς λειτουργίας του Δήμου.
Ο λαός του Γαλατσίου που σας τίμησε με την ψήφο του, έχει δικαίωμα να ξέρει κι εσείς έχετε υποχρέωση να ξεκαθαρίσετε την θέση και στάση σας στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Αρχικά πρέπει να μάθουμε αν η διοικητική και οικονομική διαχείριση στο παλαί είναι υπόθεση που σας αφορά, ή την έχετε παραχωρήσει αποκλειστικά στον Δήμαρχο για να λειτουργεί ως ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ Α.Ε.
Και αν σας αφορά, που πρέπει να σας αφορά, έχετε παραχωρήσει στον Δήμαρχο εν λευκώ τη δυνατότητα να αποφασίζει ανέλεγκτα ή εκ προϊμίου συμφωνείτε με ότι αυτός πράττει;
Αν λοιπόν είστε συνυπεύθυνοι πρέπει να μας εξηγήσετε το σκεπτικό της δίωξης ουσιαστικά της αθλούμενης νεολαίας από το παλαί. Αν δεν είστε συνυπεύθυνοι και ο Δήμαρχος αποφασίζει μόνος του, τότε είναι ακόμη χειρότερα τα Δημοτικά πράγματα. Αντιλαμβάνεστε ότι ο λαός του Γαλατσίου δεν σας τίμησε με την ψήφο του και μάλιστα με τόσο μεγάλο ποσοστό για να είστε βουβοί και να παριστάνετε τα αγάλματα στο πεδίο του Άρεως. Έχετε υποχρεώσεις απέναντι στην κοινωνία του Γαλατσίου και ευθύνες ως Δημοτικοί Σύμβουλοι, στο μέτρο που σας αναλογούν.
Στο όνομα της ευθυξίας σας καθώς και της Δημοκρατικής δεοντολογίας, η τοποθέτηση επί του θέματος εκάστου-ης εξ υμών, καθίσταται εκ των ουκ άνευ.
Γιά την ευθύνη των παραπάνω,

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘ. ΚΑΤΣΩΝΗΣ ( 70 χρόνια Γαλατσιώτης)

Από: ioannis katsonis <e-mail>
Date: Κυρ, 26 Σεπ 2021 στις 12:07 μ.μ.
Subject: ΔΟΓΜΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
To: <mailing_list>

Στο χωριό μου, αλλά ακόμη και στο Γαλάτσι της δεκαετίας του 50 και του 60 που μεγάλωσα, τους μεταπράτες τους λέγαμε και νταραβεριτζήδες. Σήμερα τους λέμε μάνατζερς. 

Στο Γαλάτσι τα τελευταία χρόνια διαθέτουμε Δήμαρχο με μεγάλη αποδοχή που λειτουργεί περισσότερο ως μάνατζερ-νταραβεριτζής, παρά σαν εκλεγμένος για να δίνει λύσεις με μακρόπνοο ορίζοντα.
Τελευταία με βασανίζει μια σκέψη που θέλω να την επικοινωνήσω ως υπόθεση εργασίας.  
 
Ας υποθέσουμε ότι μένεις κάπου και πρέπει για κάποιο λόγο να φύγεις. Το λογικό είναι να φροντίσεις να βρεις σπίτι προκειμένου να στεγαστείς και να στεγάσεις την οικογένειά σου. Διαφορετικά δεν φεύγεις πριν εξασφαλίσεις στέγη. Δεν βγαίνεις στο δρόμο με τα υπάρχοντά σου όπως η κα Ροδίτη στην ταινία “Θανάση πάρε τ’ όπλο σου” που ειρήσθω εν παρόδω πολλές εξωτερικές σκηνές έχουν γυριστεί στο Γαλάτσι της δεκαετίας του 70. Αυτό θα συνιστούσε ασύστολη επιπολαιότητα και αδιαφορία για τους δικούς σου. 
 
Με βάση τα παραπάνω, η εκδίωξη των αθλητικών φορέων από το μικρό βοηθητικό εντός του παλαί χωρίς προηγουμένως να έχει εξασφαλιστεί λύση στο πρόβλημα που προκύπτει, προκειμένου να ενοικιαστεί σε επιχειρηματία παραγωγής παρακμιακών τηλεοπτικών προϊόντων, πέρα από όλα τα άλλα επισύρει επιπολαιότητα, αδιαφορία, έλλειψη σεβασμού και συναίσθησης του καθήκοντος απέναντι στην αθλούμενη νεολαία του Δήμου, στους γονείς τους και στα αθλητικά σωματεία. 
 
Πέρα από τα θλιβερά “κατορθώματα” του εκλεγμένου με 63% Δημάρχου ( ίσως αυτό να του δίνει την δυνατότητα να αδιαφορεί για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις πράξεις και παραλείψεις του), επιπρόσθετα κατέχει ρεκόρ για το βιβλίο Γκίνες. Έχει καταφέρει εντός του παλαί των 6 βοηθητικων και μιας κεντρικής σάλας να μην υπάρχει χώρος για την άθληση της νεολαίας του Δήμου που οι πολίτες του, τον εμπιστεύτηκαν σε τόσο μεγάλο βαθμό.
Έτσι λοιπόν ο κος 63% εξασφαλίζει επάξια τον τίτλο του Δημάρχου – μάνατζερ (νταραβεριτζή). Μακριά  από τα ουσιαστικά προβλήματα και ενάντια στις ανάγκες.  
 
Επιμύθιον. Τελικά η σκυτάλη της αδιαφορίας προς τις ανάγκες άθλησης της νεολαίας του Γαλατσίου περνάει από τον ένα Δήμαρχο στον άλλο διαχρονικά. Με τη διαφορά ότι ο σημερινός παρ’ ότι έχει την ευκαιρία ώστε να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα της έλλειψης κλειστών χώρων άθλησης, βλέπε παλαί, επιλέγει τις μισθώσεις των χώρων που οδηγούν στην έξωση της κοινωνίας και στον αποκλεισμό. 
Ε ύ γ ε.
  
Σωτήριο έτος 2021- 26 του Σεπτέμβρη και τρυγητή αποκαλούμενου.
 
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΩΝΗΣ

Σχετικά άρθρα

Πάνω