Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ο Στίβος μετά το COVID-19!

Ο Στίβος μετά το COVID-19!

Για να ξέρετε τι γίνεται και από ποιούς:

Με δεδομένα τα προβλήματα που δηγμιούργησε η πανδημία, το GALATSISPORTS στη προσπάθειά του να ενημερώσει με το δυνατόν καλύτερο και αντικειμενικότερο τρόπο τους αναγνώστες του έστειλε μερικές ερωτήσεις πριν 10 περίπου μέρες, σε όλους τους αθλητικούς συλλόγους της περιοχής μας.

Μέχρι στιγμής απάντησε μόνο ο Γυμναστικός Σύλλογος Γαλατσίου –Γυμνάσιον που είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος που  ασχολείται  με το άθλημα του ΣΤΙΒΟΥ  στο Γαλάτσι. Οι απαντήσεις:

Οι προπονήσεις στίβου του συλλόγου μας ξεκίνησαν από 18/5 στο βουνό σύμφωνα με τις οδηγίες της ΚΥΑ.  Από τη Δευτέρα 1 Ιουνίου εντός του σταδίου  Γαλατσίου και επίσημα για όλα τα τμήματα.

Οι αθλητές-τριες του αγωνιστικού  σε ένα ποσοστό οι 5 στους 10 περίπου αναλογικά, δραστηριοποιηθήκαν  εν όψει των αγωνιστικών υποχρεώσεων. Για το άθλημα του στίβου θα γίνουν κανονικά τα διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα των κατηγοριών Κ16 – Κ18- Κ20 και ανδρών -γυναικών  από τέλος Ιουνίου ως τέλος Ιουλίου. Οι αγώνες θα διαξαχθούν βάση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που εκπόνησε ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ και εγκρίθηκε από την αρμόδια επιτροπή της Γ.Γ.Α. Με αιτίες το μικρό χρονικό διάστημα που απομένει για την προετοιμασία , τις ιδιαίτερες συνθήκες και τη γενική απορύθμιση πιθανά κάποιοι αθλητες-τριες θα εκκινήσουν το Σεπτέμβρη.

Στα τμήματα υποδομής  τα παιδιά περίπου  5 στα 10 αναλογικά επανήλθαν στις προπονήσεις με καλή διάθεση και όρεξη για δράση που τόσο τους είχε λείψει. Επίσης υπήρξαν και νέες προσελεύσεις  παιδιών που ήρθαν να δοκιμάσουν και να μυηθούν στο άθλημα του στίβου.

Συνολικά από τα 250 αθλητές-τριες των αγωνιστικών, προαγωνιστικών και τμημάτων υποδομής  επέστρεψαν για τον Ιούνιο περίπου οι 120. Παρόλα αυτά  μετά την άρση της αναστολής του ΚΑΔ διατηρούμε το σύνολο των εργαζομένων προπονητών 6 (έξι).

Στους αθλητές-τριες των υποδομών παρέχεται η δυνατότητα  συμμετοχής  σε όλες τις προπονήσεις κάθε μέρα & Σάββατο πρωί(ως 6 προπονήσεις , εκτός Κυριακής ). Η ιδανική επιλογή  είναι η συμμετοχή σε 3-4 προπονήσεις την εβδομάδα. Η οικονομική συμμετοχή  είναι μηνιαία και μόνο εφόσον υπάρχει παρουσία στις προπονήσεις. Εγγραφή ή άλλη επιβάρυνση δεν υπάρχει. Επίσης για τρίτο χρόνο  σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Κοινωνικής Πολιτικής & Υγείας του Δήμου Γαλατσίου παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν συμμετοχής στο άθλημα του στίβου για παιδιά οικογενειών  ωφελουμένων των κοινωνικών δομών του δήμου.

Οι προπονήσεις γίνονται καθημερινά  στο χώρο του στίβου στο στάδιο Γαλατσίου .Οι πρωινές προπονήσεις του Σαββάτου γίνονται σε υπαίθριο χώρο .

Για την υλοποίηση του προπονητικού έργου ο σύλλογος συνεργάζεται με 6 (έξι ) έμπειρους και εξειδικευμένους προπονητές-τριες πτυχιούχους Τ.ΕΦ.Α.Α. Η πρόσληψη και η ασφάλιση  τους  (ΕΦΚΑ)  γίνεται  στις αρχές της αγωνιστικής περιόδου το Σεπτέμβριο. Η προπονητική ομάδα σχεδιάζει το προπονητικό πλάνο και καταμερίζει τους ρόλους. Το  τμήμα του παιδικού στίβου του συλλόγου προσεγγίζει το άθλημα με ιδιαίτερο και μοναδικό τρόπο που συνδυάζει την ποιοτική  άσκηση και την εκμάθηση των αγωνισμάτων του στίβου με τη ψυχαγωγία!

Ο σύλλογος στεγάζεται σε ενοικιαζόμενα γραφεία σε αίθουσα επί της οδού Δρυοπίδος  26  (από 1/2016) απέναντι από το 3ο -4ο Γυμνάσιο Γαλατσίου .Είναι μέλος της Ε.Α.Σ  Σ.Ε.Γ.Α.Σ  Αθήνας ,επίσημο μέλος του Σ.Ε.Γ.Α.Σ  (3/2016) με Α.Μ  2130 και διαθέτει επίσημη αθλητική αναγνώριση από Γ.Γ.Α (5/2018) με Α.Μ ΧΒ71.

Ο Γυμναστικός Σύλλογος Γαλατσίου –Γυμνάσιον είναι ο μόνος επίσημα αναγνωρισμένος σύλλογος που  ασχολείται  με το άθλημα του ΣΤΙΒΟΥ  στο Γαλάτσι.

Σας ευχαριστούμε για την επικοινωνία και τη συμβολή σας στη προβολή του αθλήματος του στίβου στο Γαλάτσι.  Θα σας ενημερώσουμε για την αγωνιστική δράση και συμμετοχή αθλητών-τριων του συλλόγου στα προσεχή διασυλλογικά και πανελλήνια πρωταθλήματα του Σ.Ε.Γ.Α.Σ .

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΠΕΠΠΑΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

(ΤΗΛΕΦΩΝΟ  ΕΠΟΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ  6977 343633)”

Ευχαριστούμε το “ΓΥΜΝΑΣΙΟΝ” και ευχόμαστε υγεία και κάθε επιτυχία!!!

Σχετικά άρθρα

Πάνω