Είστε εδώ
Αρχική > ΚΟΙΝΩΝΙΑ > Πολύ μπετόν ρε παιδιά…

Πολύ μπετόν ρε παιδιά…

Έργα εντυπωσιακής βιτρίνας, και οι…σοβάδες στα κεφάλια μαθητών.

Με γρήγορους ρυθμούς ο Δήμος Γαλατσίου σχεδιάζει έργα, βρίσκει χρηματοδοτήσεις, δημοσιεύει μακέτες και υπόσχεται κατασκευές, αναμορφώσεις και ανακατασκευές. Πάνω από 26 εκατομμύρια ΕΥΡΩ γράφει ο προϋπολογισμός του 2023 για κοινόχρηστα κτήρια και εγκαταστάσεις (ΚΑ 60-7311 και ΚΑ 64-7321, το δάνειο για τη πλατεία δεν περιλαμβάνεται).

Παράδειγμα η με 11.000.000€ ανάπλαση-διαμόρφωση του οικοπέδου του παλιού κινηματογράφου ΖΑΪΡΑ στη Γαλατσίου. Η πολυδιαφημισμένη ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου στο Άλσος των 9.000.000 €, η αναμόρφωση του λόφου του παιδιού με 4.500.000€ στα σύνορα με το Δήμο Αθηναίων και βεβαίως – βεβαίως η “αντε να δούμε πότε” κεντρική πλατεία του Γαλατσίου για την οποία πήρε ήδη δάνειο και πληρώνει ήδη δόσεις, αλλά, καλή δεκαετία και βλέπουμε… αλλά πολύ μπετόν ρε παιδιά…

Θέλουμε ως δημότες τα παραπάνω? Βεβαίως!

Είναι σωστές οι προτεραιότητες? Μάλλον όχι!

Δε μπορούμε να μη συνδέσουμε τα έργα των εκατομυρίων € που ανακοινώνονται με τους σοβάδες που πέφτουν στα κεφάλια μαθητών για λίγα χιλιάρικα, άρθρο μας ΠΕΦΤΟΥΝ ΣΟΒΑΔΕΣ… ΦΑΠΕΣ?

Εκτός από τα αυτονόητα, που δεν είναι για κάποιους άρχοντες, θέλουμε ΚΑΙ σωστές υποδομές ΚΑΙ καλοδιατηρημένες ΚΑΙ χώρους αναψυχής ΚΑΙ πράσινο…!

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) θεωρεί πως η ελάχιστη αναλογία πρασίνου στις πόλεις δεν πρέπει να είναι κάτω από 9 τμ/κάτοικο! «ΟΟΣΑ Factbook 2014: Economic, Environmental and Social Statistics». Και λογικά το πράσινο απαιτείται να είναι κατανεμημένο μέσα στις οικιστικές περιοχές. Εντάξει έχουμε το Άλσος Βέϊκου, στην άκρη της πόλης, αλλά είναι αρκετό ? Για ρίξτε μια ματιά στις “γειτονιές” του Γαλατσίου? Ο μεγαλύτερος δήμος της Ελλάδας, η Αθήνα, βρίσκεται στην 4η θέση πριν το τέλος αναφορικά με τους χώρους πρασίνου που αντιστοιχούν σε κάθε πολίτη. Μόλις 0,96 τμ πρασίνου ανά κάτοικο! Και ο Δήμος Γαλατσίου τη συναγωνίζεται, δίπλα μας είναι… κοιτάξτε τη!

Τα νέα έργα που έχει προγραμματίσει ο Δήμος, ρίχνουν πολλά κυβικά μπετόν στις υπό διαμόρφωση περιοχές, μαζί με κάποιες εστίες πρασίνου, λιγότερες όμως από αυτές που ήδη έχουν οι λόφοι και τα οικόπεδα. Άλλες καλύπτονται εξ ολοκλήρου. 

κλικ για μεγέθυνση

Ταυτόχρονα δεν γίνεται καμμιά πρόβλεψη για να λυθεί το μεγαλύτερο των προβλημάτων του Δήμου, αυτό της στάθμευσης αυτοκινήτων!
Δεν είναι αποδεκτό, σε έργο των 11.000.000€ της ΖΑΪΡΑ, να σχεδιάζεται πάρκινγκ, υπόγειο 3 ορόφων παρακαλώ, με μόλις 50 θέσεις!!! Δείτε στο σχέδιο τη τομή του έργου της ΖΑΪΡΑ.

Διπλοπαρκαρίσματα, κατάληψη πεζοδρομίων από αυτοκίνητα – μηχανάκια, έργα μετρό, ανυπαρξία οδικού σχεδιασμού, είναι, δυστυχώς, η ταυτότητα της πόλης του Γαλατσίου! Ένα Άλσος Βέϊκου δεν τη σώζει! Η ζωή στο Γαλάτσι, της επαρχίας της πρωτεύουσας του 1970, δεν είναι πλέον αυτή που όλοι μας κάποτε φαντοζόμαστε!

Σχετικά άρθρα

Πάνω