Είστε εδώ
Αρχική > ΑΠΟΨΕΙΣ > 40+ Χρόνια Προσφοράς

40+ Χρόνια Προσφοράς

Μένιος Στρατηγόπουλος: Ο ορισμός της ανιδιοτέλειας!

Η ανιδιοτελής προσφορά στο Eρασιτεχνικό Aττικό Mπάσκετ έχει όνομα και αυτό είναι Μένιος Στρατηγόπουλος. Δεν υπάρχει μπασκετάνθρωπος στην Αθήνα, που να μη ξέρει αυτό το όνομα. Μια κινητή ζωντανή βιβλιοθήκη του Αττικού αν όχι του Ελληνικού μπάσκετ!

Ένας άνθρωπος, που ακόμη και σήμερα, μπορεί να περιγράψει φάση αγώνα προ 20ετίας με ακρίβεια δευτερολέπτου.

Πολλοί είναι αυτοί που έχουν παρεξηγήσει την “απότομη” συμπεριφορά του, το μόνιμο “κράξιμο” κατά πάντων που μέσα από τις θέσεις τους στα διοικητικά αλλά και αγωνιστικά του μπάσκετ, σκοπό είχαν το ίδιο όφελος, πολλοί περισσότεροι όμως εκείνοι που αναγνωρίζουν τη πολύχρονη προσφορά του στο μπάσκετ, με το όνομά του άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ΓΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, το τμήμα μπάσκετ του οποίου υπάρχει 40+ χρόνια χάρην της προσφοράς του Μένιου.

Ο Μένιος, είναι υπεύθυνος για πολλά παιδιά, που έκαναν ή και κάνουν καρριέρα σε υψηλό επίπεδο στο Ελληνικό Μπάσκετ, προωθώντας τα σε συλλόγους που μπορούσαν να τα αξιοποιήσουν, (π.χ. Ντίνος Αγγελίδης στο Σπόρτιγκ), ταυτόχρονα όμως αρκετοί τον κατηγορούν και ότι “εκοψε” το μπάσκετ σε παιδιά με τη συμπεριφορά του, χωρίς να μπορούν να ανιχνεύσουν τις πραγματικές αιτίες πίσω από αυτό.

Όπως και να έχει όμως, και επειδή αλάνθαστος είνα μόνο αυτός που ΔΕΝ κάνει τίποτα, ο Μένιος είναι μια μεγάλη ιστορία στο Ελληνικό Ερασιτεχνικό Μπάσκετ τουλάχιστον της Αττικής.

Σίγουρα η απόσυρσή του από τα γήπεδα και από την αγαπημένη του ομάδα, τον ΓΣ ΠΑΤΗΣΙΩΝ, θα λείψει σε πολλούς. Όμως είναι φυσικό επακάλουθο, όλα τα πράγματα κάποια στιγμή φτάνουν στην ολοκλήρωσή τους και στο τέλος τους.

Είμαι σίγουρος ότι ο φίλος μου Μένιος δεν επικροτεί αυτό το άρθρο μου, όμως νοιώθω υποχρέωση να τον ευχαριστήσω δημόσια για όλα όσα τόσα χρόνια με ανιδιοτέλεια έχει προσφέρει στο Ελληνικό Μπάσκετ.

Κώστας Κοντώσης

 

 

 

 

Σχετικά άρθρα

Πάνω