Είστε εδώ
Αρχική > ΠΟΛΙΤΙΚΗ > Πάμε Πλατεία

Πάμε Πλατεία

…και στου Δημάρχου τη ποδιά, σφάζονται… παρατάξεις!

Το σλόγκαν του Τζίμυ, από τους 10 Μικρούς Μήτσους της τηλεόρασης των 90’ς, μας ήρθε στο μυαλό, διαβάζοντας τις ανακοινώσεις ένθεν κατείθεν για την πολυαναμενόμενη και πολυσυζητημένη μελλοντική κεντρική πλατεία του Δήμου Γαλατσίου!

Ο Δήμος Γαλατσίου, λέγε με Γιώργο Μαρκόπουλο, τώρα που αρχίζουν τα έργα του ΜΕΤΡΟ στη Πόλη, τρέχει για να αγοράσει 2-3 κτίρια στη συμβολή Αγ.Γλυκερίας – Λ. Γαλατσίου, μη και έρθουν τίποτα παλιοκινέζοι και ανεβάσουν τις αξίες, για να φτιάξει πλατεία. Αυτός ή κάποιος άλλος Δήμαρχος τέλος πάντων.

Και επειδή λεφτά για τέτοια κόλπα δεν έχει το συρτάρι του ταμείου του Δήμου, παρά το 0,5€ /τμ εξτραδάκι φόρο στους ντόπιους, λέει να πάρει ένα δανειάκι μέχρι 4,25εκατ. €, μπας και προλάβει την αγορά.

Τι και αν ακόμη δε ξέρουμε τι έγινε με κάτι 600βάλε χιλιάρικα που έκαναν φτερά από το ίδιο συρτάρι? Τουλάχιστον με το δανειάκι, “ποιός ζει ποιός πεθαίνει” σε 10-15 χρόνια που θα το ξεχρεώσουμε.

Και καλά, οι δικοί του και οι κοντινοί του, του Δημάρχου ντε, άντε και η πρόσφατα μοναχική συνοδοιπόρος του στο ΔΣ του Δήμου, ψηφίζουν “μονοκούκι” τη πρόταση!

Εκείνη η “αντιπολίτευση”, η αριστερή ντε, γιατί κονταροχτυπιέται λες και ο “εχθρός” είναι ο διπλανός και όχι ο απέναντι?

‘Εβγαλε ανακοίνωση το “Γαλάτσι Από Κοινού” (ΣΥΡΙΖΑ) (1001 λέξεις) που εξηγεί σαφέστατα τους λόγους που ενώ θέλει τη πλατεία δε συμφωνεί με το τρόπο που πάει ο Δήμαρχος να αποκτήσει με τέτοιο δάνειο τα ακίνητα της περιοχής. Σαφές και κατανοητό! Διαβάστε το εδώ !

Έβγαλε ανακοίνωση και η “Λαϊκή Συσπείρωση Γαλατσίου” (ΚΚΕ) (1184 λέξεις), διαβάστε το ΕΔΩ, που εξηγεί, κρατώντας τις απαραίτητες αποστάσες, τι ωραία και καλά τα κάνει όλα ο Δήμαρχος, και θα πάρει και το δάνειο, και τι καλά θα τη φτιάξουμε κάποια στιγμή! Και θα λέμε…ΠΑΜΕ ΠΛΑΤΕΙΑ!!!

Εκείνο το θεματάκι που υπάρχει στην ανακοίνωση, δηλαδή ότι 30 % του κειμένου (362 λέξεις) είναι η αντιπολίτευση  της “Λαϊκής Συσπείρωσης Γαλατσίου” στη θέση του “Γαλάτσι Από Κοινού”, που αναλύεται στο κείμενό τους, δεν το καταλαβαίνω, ειλικρινά με ξεπερνάει!

Aπό την άλλη, έχω και άλλο ένα θεματάκι γενικά με τις ανακοινώσεις των παρατάξεων:

Ρε παληκάρια, τα κείμενα σεντόνια, ΔΕΝ διαβάζονται εύκολα, και είμαι σίγουρος ότι μόνο τα μέλη και οι φίλοι κάθε παράταξης τα μελετούν, οι υπόλοιποι τα προσπερνούν!

Ορίστε, έγραψα 380 λέξεις και σας κούρασα ήδη! Συγνώμη!

Κώστας Κοντώσης

Σχετικά άρθρα

Πάνω