Είστε εδώ
Αρχική > ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ > ΜΠΑΣΚΕΤ > Τέλος για φέτος ο ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Γυναικών!

Τέλος για φέτος ο ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ Γυναικών!

ΔΕΝ ΕΠΑΝΕΡΧΕΤΑΙ στο RESTART της Α1!

Φωτό αρχέιου: ΣΠΟΡΤΙΓΚ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2019-2020

Με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης γνωστοποιεί ότι οι ομάδες της Α1 Γυναικών ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ και ΓΣ ΚΡΟΝΟΣ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ δεν θα επανέλθουν στην επανέναρξη του πρωταθλήματος που θα γίνει στις 24 Μαρτίου 2021, και ότι τα αποτελέσματα των αγώνων τους, των τριων πρώτων αγωνιστικών, δεν θα ληφθούν υπόψη στη διαμόρφωση της βαθμολογίας. Επιπλέον οι δύο ομάδες τιμωρούνται και με αφαίρεση 2 βαθμών από το πρωτάθλημα της επόμενης χρονιάς.

Με αυτό το λυπηρό τρόπο, η ιστορική ομάδα των Πατησίων, μετά από πολλά χρόνια, μα πάρα πολλά χρόνια,  δεν θα έχει συμμετοχή στο πρωτάθλημα μπάσκετ Γυναικών. 

Με την αποχώρηση αυτή, ο ΑΟ ΣΠΟΡΤΙΓΚ, χάνει βέβαια και τις χορηγίες που μετά δυσκολίας είχε εξασφαλίσει μια και οι χορηγοί του υποφέρουν τα μέγιστα από τις απαγορεύσεις της πανδημίας. Αβέβαιο και το μέλλον της ομάδας για την επόμενη περίοδο, μια και είναι σχεδόν απίθανο, ο Σύλλογος να μπορέσει να ανταπεξέλθει οικονομικά σε πρωτάθλημα Α1, αφού κάτι τέτοιο σημαίνει μια χρηματοδότηση της τάξης τουλάχιστον 75Κ Euro.

Με δεδομένη τη χαμένη χρονιά για τις ακαδημίες του Συλλόγου, κάθε προσπάθεια συγκέντρωσης έμψυχου υλικού στην ιστορική γυναικεία ομάδα φαντάζει αδύνατη όσο και καλή πρόθεση να υπάρχει για αυτό.

Μένει να δούμε την επίσημη αντίδραση του Συλλόγου σχετικά με το μέλλον του γυναικείου τμήματος, για το οποίο δεν υπάρχει ακόμη καμμιά αναφορά στα επίσημα μέσα του διαδικτύου.

Για τους φίλους του Γυναικείου μπάσκετ, το πρόγραμμα της επανέναρξης είναι:

4η αγωνιστική

24/3 17:00 Δάφνη Αγίου Δημητρίου – Ελευθερία Μοσχάτου

24/3 18:00 Παναθηναϊκός – Εσπερίδες Καλλιθέας

24/3 15:00 ΟΑ Χανίων – Νίκη Λευκάδας

24/3 20:00 ΕΦΑΟΖ – Ολυμπιακός

Σχετικά άρθρα

Πάνω