Είστε εδώ
Αρχική > ΕΙΔΗΣΕΙΣ > Ποιός θα απαντήσει για το ΜΠΑΛΟΝΙ?

Ποιός θα απαντήσει για το ΜΠΑΛΟΝΙ?

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΕΜΜΟΝΕΣ και ΑΝΑΜΟΝΕΣ

Ο απερχόμενος δήμαρχος Γαλατσίου κ. Γ. Μαρκόπουλος, αποφεύγει ως ο διάβολος το λιβάνι να απαντήσει στα ερωτήματα που έχουμε θέσει εδώ και 2 χρόνια για τα θέματα που αφορούν στο ΜΠΑΛΟΝΙ, τη φουσκωτή κατασκευή στο ΠΑΛΑΙ.

To ΠΑΛΑΙ που σίγουρα το ξεχνάμε ως χώρο αθλητισμού, αφού σταδιακά έχει μετατραπεί σε εμπορικό κέντρο τηλεοπτικών παραγωγών, συναυλιών, γραφείων και λοιπών ΜΗ αθλητικών δραστηριοτήτων.

Ένα ΜΠΑΛΟΝΙ που κατασκευάστηκε από ιδιώτη αντιπρόσωπο φουσκωτών παιχνιδιών, με χρηματοδότηση ενός άλλου ιδιώτη, τηλεοπτικού αστέρα, αντί «ενοικίου» του ενός κλειστού γυμναστηρίου που του παραχωρήθηκε και έγινε και αυτό «studio παραγωγής TV shows».

Στο απόσπασμα της φωτογραφίας το κομμάτι από τη σχετική απόφαση της ΑΝΩΝΥΜΗΣ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΔΗΜΟΥ ΓΑΛΑΤΣΙΟΥ (ΔΑΓΑΜΕ).

Με βάση το σκεπτικό της απόφασης αυτής, «το Σώμα αποφάσισε ομόφωνα η ΔΑΓΑΜΕ (εκμισθωτής) να συνάψει συμφωνία με την εταιρία BARKINGWELL (μισθωτής) και αντί μισθώματος, η μισθώτρια εταιρία οφείλει να προχωρήσει άμεσα στην προσφορά, προμήθεια, εγκατάσταση, πιστοποίηση υλικών και εύρυθμης λειτουργίας κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης (μπαλόνι) εντός του Κλειστού Ολυμπιακού Κέντρου Γαλατσίου- ΠΑΛΑΙ το οποίο θα παραδοθεί και θα είναι στη διάθεση των κατοίκων του Γαλατσίου.» (ΑΔΑ: 6ΛΗ8ΟΞΘ3-Ψ6Υ)

Με βάση τα παραπάνω, η “BARKINGWELL” δηλαδή ο κ. Κοκλώνης, είναι υπεύθυνος για «…προμήθεια, εγκατάσταση, πιστοποίηση υλικών και εύρυθμης λειτουργίας κλειστού γηπέδου καλαθοσφαίρισης».

Μετά από πρόσφατη επίσκεψή μας στο «ΜΠΑΛΟΝΙ» επιβεβαιώσαμε δυστυχώς ότι υπάρχουν ακόμη, θέματα λειτουργίας και ασφάλειας, όπως προκύπτει και με βάση το σχετικό νόμο, Τεχνικά χαρακτηριστικά αεροϋποστηριζόμενων θόλων του άρθρου 20Α του ν. 4067/2012, χρόνος διατήρησης και συναφή θέματα, Υ.Α. ΥΠΕΝ/ΔΑΟΚΑ/45615/1554/2022 (ΦΕΚ 2402/Β` 16.5.2022)

Στο εξωτερικό του γηπέδου υπάρχει η πινακίδα που ενημερώνει για το στάνταρντ ποιότητας του υλικού που χρησιμοποιήθηκε (ISO9001:2015 της Vector, προμηθευτή του Μπαλονιού)

ΔΕΝ υπάρχει όμως η πληροφορία του ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ για τη Λειτουργία της Κατασκευής.

Ο νόμος που αναφέρεται παραπάνω περιγράφει μια σειρά από προϋποθέσεις, υλικά και περιοδικούς ελέγχους που απαιτούνται από τον υπεύθυνο για τη λειτουργία του φουσκωτού. Ποιος είναι ο υπεύθυνος?  Ο κ. Κοκλώνης? Ο Δήμος Γαλατσίου? Ποιος?

Δεν υπάρχει κανένα στοιχείο επικοινωνίας επίσης, παρά μόνο το τεράστιο logo του Δήμου Γαλατσίου κολλημένο πάνω στη κατασκευή.

Στο εσωτερικό του γηπέδου υπάρχει αναρτημένος ο πίνακας που βλέπετε παρακάτω:

Τα ερωτήματα που δημιουργούνται επιπλέον είναι:

  1. Ποιος είναι υπεύθυνος για τη τήρηση αυτών που περιγράφονται στη πινακίδα?
  2. Ποιος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο τελικά για την «εύρυθμη λειτουργία» του Μπαλονιού?
  3. Γιατί το Μπαλόνι ΔΕΝ διαθέτει κανένα μέσο πυροπροστασίας και πυρόσβεσης?
  4. Ποια υπηρεσία του Δήμου Γαλατσίου παραχώρησε και με ποια απόφαση τη χρήση του ΜΠΑΛΟΝΙΟΥ σε συγκεκριμένο Αθλητικό Σύλλογο της πόλης?
  5. Yπάλληλος του Δήμου Γαλατσίου που συναντήσαμε εκεί δεν ήξερε να μας δώσει καμμιά απάντηση σχετικά.
  6. Το ΜΠΑΛΟΝΙ είναι στην επίσημη λίστα γηπέδων της ΕΣΚΑ για τέλεση επισήμων αγώνων μπάσκετ. Η ΕΣΚΑ μας απάντησε ότι την άδεια καταλληλότας του γηπέδου την έχει εκδόσει ο Δήμος Γαλατσίου, όπως από το νόμο δικαιούται. Ποιός υπογράφει αυτή την άδεια?

Περιμένουμε λοιπόν, έστω και προεκλογικά να ακούσουμε απαντήσεις από τη δημοτική αρχή, απαντήσεις που θα βοηθήσουν τους πολίτες να αποφασίσουν αν τα παιδιά τους είναι ασφαλή σε δημοτικές (ή ιδιωτικές) εγκαταστάσεις.

Για να μη ψάχνετε, και εσείς, οι ψηφοφόροι του Γαλατσίου αλλά και όποιοι άλλοι αναγνώστες και υπάλληλοι του Δήμου θάθελαν να θυμηθούν τα ερωτήματά μας, παραθέτουμε τα links από τα σχετικά άρθρα μας με χρονική σειρά:

Μπαλόνι εδώ… μπαλόνι εκεί…!  16 Νοεμβρίου 2021

Ποιός πληρώνει το “Μπαλόνι”???  5 Ιανουαρίου 2022

Μπαλόνι…αμαρτίας (?)  18 Νοεμβρίου 2022

ΠΟΙΟΣ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟ ΜΠΑΛΟΝΙ?  31 Ιανουαρίου 2023

ΠΑΛΑΙ – ΜΠΑΛΟΝΙ και άλλες αμαρτίες!  7 Ιουλίου 2023

Κάθε απάντηση, γραπτή και ενυπόγραφη, που θα λάβουμε από υπεύθυνο άτομο του Δήμου Γαλατσίου θα τη δημοσιεύσουμε αυτούσια με άμεση ανάρτησή μας.

Σχετικά άρθρα

Πάνω